Beurzen

1000 m2 verlichting op gevel Sportpaleis

Het Sportpaleis van Ahoy Rotterdam is een blikvanger rijker. Op de gevel prijkt een nieuwe LED-facade die duizend vierkante meter bestrijkt. De energiezuinige lichtgevel werd op maat gemaakt door Philips.“Licht en entertainment geven mensen inspiratie en maken een gewone omgeving tot iets buitengewoons", aldus Frank van der Vloed, general manager Philips Lighting Benelux. "Met energiezuinige LED’s kunnen bovendien grote besparingen op energiekosten worden gerealiseerd, zeker in vergelijking met traditionele neonverlichting. Ahoy zocht naar een innovatieve manier om ook bij daglicht haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig aan te kondigen. Met de Philips LED-façade is het mogelijk om voortdurend de inhoud te variëren, afhankelijk van het evenement en het programma-aanbod."

Peter van der Veer, general manager venue bij Ahoy, voegt toe: “De LED-façade is een integraal onderdeel van de modernisering van het Sportpaleis. Zo werd de bezoekerscapaciteit vergroot van 10.500 naar ruim 15.000, is de akoestiek verder verbeterd en heeft de beleving van de bezoeker bijzondere aandacht gekregen. Gebouweigenaar Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft de noodzakelijke renovatie aangegrepen om het Sportpaleis zo te verbouwen dat de accommodatie bij de beste van Europa zal blijven behoren. We openen het vernieuwde Sportpaleis van Ahoy officieel op 21 januari voor het grote publiek met de 13e editie van ”De Vrienden Van Amstel LIVE”. Wat betreft de LED-facade, dat was het eerste grote project van de vijfjarige businessovereenkomst die we onlangs met Philips hebben afgesloten. Het Sportpaleis is nu echt ”het gezicht naar de stad”. Het zorgt ervoor dat we wat ín het Sportpaleis gebeurt nu ook naar buiten kunnen communiceren.”

De op maat gemaakte LED-façade met ”Vidiwall DayPix-systeem” is aangebracht op een zwarte voorgevel van circa 90 bij 13 meter. Met een onderlinge afstand van een halve meter zijn over de gehele breedte verticale banen van LED-lampen gemonteerd. De weergave van teksten of beelden is tot op grote afstand zichtbaar. De unieke constructie zorgt met 12 Candela per pixel voor een geschikte oplossing bij projecties overdag. Cruciaal voor een optimale display performance zijn ook de speciaal door Philips ontworpen bevestigingsstrips om de hellingshoek van de gevel te compenseren.

www.ahoy.nl

www.philips.com


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief