11e International Convention of Asia Scholars in Leiden

De Universiteit Leiden is van 16 tot en met 19 juli 2019 gastheer van de elfde editie van de International Convention of Asia Scholars (ICAS). Rond de 1500 academici uit de hele wereld zullen zich in Leiden verzamelen. Sinds de tweede bijeenkomst in Berlijn, in 2001, hebben de congressen allemaal in Azië plaatsgevonden.
ICAS is een initiatief van het aan de Universiteit Leiden gelieerde International Institute for Asian Studies (IIAS). Het tweejaarlijkse congres werd voor het eerst georganiseerd in 1998 in Leiden en Noordwijkerhout. Dit jaar zal de tiende editie in Chiang Mai plaatsvinden.

Het congres wordt bezocht door deelnemers uit meer dan 60 landen en heeft al meer dan 20.000 deelnemers bijeengebracht. Voor Nederlandse Azië-deskundigen biedt het gelegenheid om internationale collega’s te ontmoeten en hun onderzoek te bespreken. Uitgevers en organisaties op het gebied van Azië-studies presenteren hun publicaties op de tijdens de congressen georganiseerde Asian Studies Academic Book Fair.