Prins voor een Nacht Ooievaart door de Haagse grachten

Adellijk vermaak hoogtepunt van eerste nachtelijke prins

Laag overscherende roofvogels vormden het hoogtepunt van de eerste avondeditie van het traditionele Haagse netwerkevenement Prins voor een Dag, dit keer omgedoopt tot Prins voor een Nacht. Landgoed Voorlinden was het passende decor voor het ‘adellijk vermaak’ waarbij de ruim vijftig ‘prinsen en prinsessen voor een nacht’ de sensatie mochten voelen van het vasthouden van de grote roofvogels.

Adellijk vermaak tijdens Prins voor een Nacht
Adellijk vermaak tijdens Prins voor een Nacht

 

Op de langste dag van het jaar konden meeting planners en partners uit de Haagse meeting industrie kennis maken met de hofstad middels een ‘walking dinner’ langs diverse locaties.

De genodigden werden met een drankje ontvangen in het Eden Babylon Hotel. Na het welkomstwoord van ‘nachtvoorzitter’ Erik Peekel in het naastgelegen New Babylon, werd de groep op de 21e verdieping in een casco appartement getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de groene stad aan zee.

Met historische tram werd de groep naar het strand gereden om in het Steigenberger Kurhaus te starten met het walking dinner. Op de statige trappen van het hotel werd bovendien een heuse balkonscene geschoten van de aanwezigen.

Het hoofdgerecht werd genuttigd in het naastgelegen AFAS Circustheater, ondersteund door een geurwolk die letterlijk over de tafel danste, nadat een koker met kruiden overgoten werd met vloeibare stikstolk. Voor het grand dessert werd de groep per bus naar Landgoed Voorlinden, waar de interactieve roofvogelshow iedereen uit zijn of haar stoel kreeg.

Bij het invallen van de schemering stapte iedereen op één van de boten van de Ooievaart. Pruttelend door de Haagse grachten gleden ambassades, ministeries en historische panden voorbij. Bij Hilton The Hague in hartje binnenstad werd vervolgens aangemeerd voor de afsluiting van de avond. De bijzondere verlichting van het atrium zorgde voor een passende ‘sterrenhemel’.