Airbnb for Business en BCD Travel gaan samenwerken

Airbnb for Business en BCD Travel gaan samenwerken om organisaties meer relevante data te kunnen leveren op het gebied van veiligheid en risicobeheer, zoals locatie- en reispatronen van zakenreizigers die accommodaties bij Airbnb boeken. De boekingsgegevens van Airbnb worden toegevoegd aan DecisionSource, het business intelligence- en securitysysteem van BCD Travel, dat klanten realtime bestemmingsinformatie en gedetailleerde rapporten biedt en geboekte Airbnb-accommodaties in kaart brengt.

Natuurrampen, politieke onrust en terroristische aanslagen maken reisrisicobeheer een prioriteit voor organisaties. Door samenwerking van Airbnb for Business met BCD Travel kunnen reizigers zich voor vertrek voorbereiden op mogelijke risico’s en kunnen organisaties hun reizigers traceren en met hen in contact komen tijdens crisissituaties. “De deeleconomie biedt zakenreizigers nieuwe, innovatieve reisopties. Maar in geval van een crisissituatie is het de verantwoordelijkheid van het bedrijf om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig zijn, ongeacht hun locatie,” zegt Torsten Kriedt, vice president Corporate Intelligence, Product Planning & Portfolio Management. 

Maar de dataintegratie tussen BCD Travel en Airbnb gaat verder dan alleen reisrisicobeheer. “De datafeeds van alternatieve accommodaties geven travelmanagers een beter beeld van het kostenplaatje van hun reisprogramma’s,” aldus Leslie West, senior vice president van BCD Travel. “Ze kunnen de uitgaven van reizigers die hun verblijf via Airbnb hebben geboekt bewaren en analyseren om zo beter en bewuster beslissingen te nemen voor het reisprogramma.” De integratie van Airbnb-data voor travel management is voor BCD daarom een grote stap naar een nog breder serviceaanbod en geeft Airbnb for Business de mogelijkheid om een nieuwe groep klanten en zakenreisprogramma’s te bereiken.