Airbnb introduceert service voor zakenreiziger

Airbnb, de onlinemarktplaats voor de tijdelijke huur en verhuur van particuliere accommodaties, introduceert aanvullende services voor zakenreizigers. Business Travel on Airbnb biedt bedrijven een op zakenreizen afgestemde zoekfunctie en een module voor kostenmanagement.

“We weten dat Airbnb niet voor elke ‘road warrior’ is, maar voor grotere groepen, een langer verblijf en verandering van standplaats biedt Airbnb inspirerende ruimtes op memorabele locaties om het meeste te halen uit elke vorm van reizen”, zegt Chip Conley, Airbnb’s head of global hospitality. “Bijna tien procent van Airbnb’s klanten reizen al voor zakelijke doeleinden en we hebben gehoord van klanten dat dit type aanbod hoog op hun verlanglijstje staat”.

Voor Business Travel on Airbnb is een samenwerking aangegaan met Concur, het bedrijf dat oplossingen en diensten voor zakenreismanagement levert aan onder meer 70 procent van de bedrijven. In het najaar zullen gebruikers van Concurs TripLink in dit systeem direct aanbiedingen van Airbnb kunnen boeken, waarbij hun onkostennota’s automatisch worden ingevuld.

“We merken dat zakelijke reizigers steeds meer gebruik maken van een nieuwe generatie van leveranciers, zoals Airbnb. Werknemers willen duidelijk Airbnb in hun reismanagementprogramma opgenomen hebben en we denken dat deze trend zich zal doorzetten”, zegt Tim MacDonald, executive vice president bij Concur. “Ons doel is om klanten te ondersteunen die hun werknemers eigen verantwoordelijkheid willen geven en tegelijkertijd zich willen verzekeren dat aan fiscale transparantie en zorgplicht wordt voldaan.”

Voor de ontwikkeling van de zakenreizen service werkte Airbnb samen met Salesforce. “Sinds de toevoeging van Airbnb aan onze reismogelijkheden, is de feedback geweldig”, stelt Ralph Colunga, senior director of global travel, meetings and expense bij Salesforce. “Onze medewerkers hebben nu een dienst voor het boeken van alles; van een dagtocht tot een halfjaarlijkse verhuizing.”

Inmiddels hebben meer dan dertig bedrijven zich ingeschreven voor het gebruik van Airbnb, waaronder Evernote, Eventbrite en Lyft.