Albert Verlinde en Lian Doesburg

Albert Verlinde en Lian Doesburg nieuwe commissarissen MECC Maastricht

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maastricht heeft Lian Doesburg en Albert Verlinde tot commissaris van MECC Maastricht benoemd. Met terugwerkende kracht zal de Raad van Commissarissen (RvC) per 1 september 2018 bestaan uit vier leden, voorzitter Jan Lamkin en de leden Prof. Dr. Marielle Heijltjes, Drs. Lian Doesburg en Albert Verlinde. Hiermee is de RvC uitgebreid in lijn met de groeiende portefeuille, de verbouwingsplannen en de internationale ambities van MECC Maastricht.

Ervaring

De twee nieuwe leden brengen ruime managementervaring met zich mee. Lian Doesburg is Directeur Accountancy bij ABAB Accountants en Adviseurs voor vestigingen in Waalwijk en Breda. Daarnaast is zij als docent bij AVANS Hogeschool betrokken bij de academie voor Financieel Management (AFM) in ’s-Hertogenbosch. Tevens is Doesburg Lid van de Raad van Toezicht van praktijkschool MET te Waalwijk. Ook heeft zij uitgebreide ervaring in ontwikkelingen van publiek private samenwerkingen.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Verlinde is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Tevens is hij ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en is voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. In 2010 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

Uitbreiding

De benoeming van deze leden komt mede voort uit het, vanwege gezondheidsredenen, aftreden van de heer Lodewijk van der Grinten. Voorzitter RvC Jan Lamkin: ‘We zijn zeer dankbaar voor zijn betrokkenheid en al het werk dat Lodewijk van der Grinten verricht heeft. Tegelijkertijd zijn we verheugd over de benoeming van de twee nieuwe commissarissen’.

De uitwerking en de implementatie van een nieuw businessplan, waarbij de omzet aanzienlijk moet groeien, zal de komende jaren extra aandacht vragen van de directie en toezichthouder. Om die reden is de Raad van Commissarissen tijdelijk, voor een periode tot aan de AvA 2022, uitgebreid van drie naar vier leden.