Albert Verlinde nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht

MECC Maastricht heeft op 5 juli jongstleden Albert Verlinde tot voorzitter gekozen voor haar Raad van Commissarissen (RvC). Verlinde was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter die in het voorjaar is afgetreden.

Betrokkenheid

Rob van de Wiel, Algemeen Directeur MECC Maastricht, is trots op de benoeming van Albert Verlinde tot voorzitter: “Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken en wij zijn verheugd dat hij deze rol op zich wil nemen. MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode”.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Verlinde is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Tevens is hij ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en is voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

De Raad van Commissarissen bestaat verder uit Marielle Heijltjes en Lian Doesburg en is momenteel op zoek naar een vierde lid. Na invulling van deze vacature is de RvC weer voltallig.