Aloysius Arlando

Aloysius Arlando verlaat Constellar

Aloysius Arlando zal zijn functie als CEO bij Constellar Holdings (voorheen SingEx), waar hij verantwoordelijk was voor de congreslocaties, neerleggen. Hij vertrekt bij het bedrijf uit Singapore op 30 september om persoonlijke ambities na te streven.

De nieuw benoemde Group CEO, Jean-François Quentin, zal vanaf 1 oktober 2021 toezicht houden op alle zaken, inclusief het locatiebeheer. Op het gebied van evenementen zal hij worden ondersteund door Chua Wee Phong, chief executive markets en het managementteam.

SingEx en AIPC

Arlando trad in april 2010 toe tot SingEx Holdings als CEO, waardoor het bedrijf uitgroeide tot een toonaangevende speler in de internationale meeting industrie. Ook speelde hij een sleutelrol bij de lancering van het Singapore FinTech Festival (SFF) en Industrial Transformation Asia-Pacific ( ITAP). Arlando was eerder assistent-CEO bij de Singapore Tourism Board, verantwoordelijk voor meeting industrie en vice-president van de UFI Asia-Pacific Chapter.

Sinds enkele jaren is hij voorzitter van de International Association of Convention Centres (AIPC) en de Singapore Association of Convention and Exhibition Organizers and Suppliers (SACEOS). Hij heeft vele industrie-initiatieven geïnitieerd, waaronder de baanbrekende samenwerking met de andere internationale brancheverenigingen ICCA en UFI en speelde een sleutelrol ten tijde van het hoogtepunt van de coronapandemie.

Hybride evenementen

Arlando heeft zich tijdens de pandemie bijzonder actief ingezet voor het opnieuw vormgeven van evenementen in hybride vorm, waarbij Singapore internationaal voorop liep bij het organiseren van congressen en beurzen in een Covid-veilige omgeving. Hij was ook een drijvende kracht achter het 2020 Industry Resilience Roadmap-project, dat hybride evenementoplossingen biedt aan professionals die zich voorbereiden op het postpandemische landschap.