Amsterdam Arena moderniseert hoofdgebouw

Het startsein voor de modernisering en uitbreiding van het Hoofdgebouw van de Amsterdam Arena is gegeven. De totale investering bedraagt circa € 20 miljoen. In de zomer van 2012 zal het project worden opgeleverd. Met deze verbouwing bereikt de Amsterdam Arena de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015.
De hospitality ruimtes van het Hoofdgebouw worden vergroot en de kwaliteit van alle voorzieningen zal een grote impuls krijgen. Met een heldere en overzichtelijke logistiek zullen de gebruikers van het Hoofdgebouw van de Arena zich prettiger kunnen bewegen van en naar de zalen. Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het Hoofdgebouw en Entreegebouw. Verkeersgebieden zullen aanzienlijk worden verruimd. De nieuwe hoofdstructuur van het gebouw zorgt ervoor dat de ”wayfinding” gemakkelijker, overzichtelijker en veiliger wordt.

"De Amsterdam ArenA ontwikkelt zich continu om het stadion ‘state of the art’ te houden," aldus Henk Markerink, directeur Amsterdam Arena. "Na vijftien jaar is het tijd voor een ingrijpende modernisering van het Hoofdgebouw. De Amsterdam ArenA investeert in de toekomst. Na de verbouwing beschikken we over diverse soorten ruimtes van verschillende grootte voor allerlei gebruiksdoeleinden. De werkzaamheden staan de evenementen in de Amsterdam ArenA niet in de weg." Ook Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, reageert positief: “De ontwikkeling van de Amsterdam Arena betekent voor Ajax goed nieuws. Zowel de medewerkers, staf en selectie van Ajax, maar zeker ook de supporters zijn gebaat bij een modern, veilig en kwalitatief hoogstaand onderkomen. Daarnaast biedt het natuurlijk perspectieven voor de toekomst."

Met deze modernisering van het Hoofdgebouw bereikt de Amsterdam ArenA de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Middels ‘state of the art’ technologie hoeft er minder verwarmd of gekoeld te worden. De energiebesparende maatregelen halveert de CO2 –uitstoot. De overblijvende uitstoot wordt gecompenseerd met zonnepanelen op het dak en een eigen windmolen. De Amsterdam Arena zal zelfs in dalperiodes energieproducent zijn. Verpakkingsmaterialen worden gereduceerd, gescheiden en gerecycled. De Amsterdam ArenA zal in 2015 per saldo geen gram CO2 meer uitstoten.

www.amsterdamarena.nl