Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage zet in op innovatieve Safe Meeting concepten

Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage zet in op innovatieve Safe Meeting concepten

De evenementenbranche heeft de afgelopen periode voor grote uitdagingen gestaan. Van de één op de andere dag werden de deuren van vrijwel alle evenementenlocaties in het land gesloten. Dit gold ook voor Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage, gesitueerd aan het Damrak, in het historische centrum van de stad Amsterdam. Maandenlang was het oorverdovend stil in de monumentale zalen van de normaal gesproken bruisende en levendige evenementenlocatie. Om weer veilig evenementen te kunnen hosten zet de evenementenlocatie door middel van verschillende Safe Meeting concepten in op innovatie.

Net als de hele branche heeft ook de Beurs van Berlage volop ingespeeld op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Hoewel het stil was in de zalen, werd er door Beurs en haar partners volop gewerkt aan nieuwe richtlijnen en technologische ontwikkelingen. Samen blijven ze zich vooral inzetten om evenementen met dezelfde luxe uitstraling te organiseren als voorheen. De Beurs blijft ervan overtuigd dat ze een belangrijke bijdrage blijft leveren aan het faciliteren van persoonlijke ontmoetingen in de stad Amsterdam.

Uiteraard staat voorop dat deze ontmoetingen veilig en verantwoord plaats kunnen vinden. Het houden van voldoende afstand staat hierbij voorop. De ruimte die de Beurs van Berlage aan kan bieden is uniek in het centrum van de hoofdstad. De Grote Zaal is bijvoorbeeld qua oppervlakte de grootste in het stadscentrum en in totaal is er 16.000 m2 zaalruimte in de Beurs van Berlage beschikbaar. Hierdoor is het zeker mogelijk om op een veilige manier grotere groepen te ontvangen voor Safe Meetings en Safe Dinners.

De mogelijkheid om ontmoetingen op een veilige manier te faciliteren wordt verder ondersteund door een nieuwe app die ontwikkeld is. Deze app informeert gasten over beste route naar de Beurs, welke ingang op welk tijdstip moet worden genomen, waar te lunchen, hoe veilig van de ene sessie naar de volgende te gaan, en zelfs de mogelijkheid bieden om virtueel deel te nemen aan evenement, wanneer een sessie te vol is. Bovendien is de app uitgerust met een gezondheidscheck zodat alle bezoekers bij binnenkomst eenvoudig gescreend kunnen worden.

Met het nieuwe concept Beurs van Berlage Virtual Live Events biedt de Beurs de mogelijkheid om live evenementen uit te breiden met een virtuele ervaring. Tijdens dit hybride evenement bezoeken gasten virtueel de Beurs, ontworpen door meesterarchitect Berlage. Tijdens dit virtuele bezoek geniet je volop van de ambiance van de Beurs en ontvangt elke gast uiteraard ook de 5-sterren service waar de Beurs van Berlage bekend om staat.

Hoewel de coronacrisis de evenementensector hard getroffen heeft, laat deze crisis ook zien dat de sector innovatief is en snel inspeelt op de snel veranderende maatregelen en richtlijnen. “In deze tijden is het vooral belangrijk om flexibel te zijn en mee te kunnen blijven denken met opdrachtgevers. De beperkingen van vandaag, kunnen morgen ineens weer anders zijn. Het is van cruciaal belang om in mogelijkheden te blijven denken” aldus Willemijn de Vet, marketingmanager Beurs van Berlage.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op beursvanberlage.com

Grote Zaal Safe Meetings Beurs van Berlage