Amsterdam verbindt naam aan Floriade 2022

Het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft besloten om de naam van de hoofdstad te verbinden aan de Floriade 2022, die plaatsvindt in Almere. De officiële naam van het internationale evenement luidt nu Floriade 2022 Growing Green Cities -­‐ Amsterdam Almere.
De verbinding van Amsterdam aan de Floriade zal ook tot uiting komen in het logo, dat is ontworpen door het communicatiebureau KesselsKramer.

De thematiek van de Floriade 2022, Growing Green Cities, sluit aan bij de vraagstukken die in toekomstbestendige metropolen aan de orde zijn en komen, stelt het college. Amsterdam ziet kansen in samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid, economie, kennisontwikkeling, marketing, logistiek, internationale bekendheid van de regio en jonge innovatieve projecten. Door deze mogelijkheden te benutten kunnen Amsterdam en Almere samen de Floriade 2022 tot een groot succes van de metropoolregio Amsterdam maken.

De Floriade is geen eenmalig evenement, maar helpt Almere om versneld groener te worden. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Met de Floriade krijgt Almere blijvend een nieuwe groene stadswijk.