BCD Travel introduceert nieuw betaal- en rapportagesysteem voor zakenreizen

BCD Travel heeft Virtual Payment Automation op de markt gebracht. Deze nieuwe betaaloplossing verkleint het risico op fraude bij de betaling van reiskosten en bespaart tijd en geld door de automatische verwerking van de gegevens.
‘, ‘Om de administratieve processen rond reiskosten te vereenvoudigen, zijn er al verschillende virtuele betaalmogelijkheden op de markt. Met Virtual Payment Automation gaat BCD Travel een stap verder. Bij de ontwikkeling van die oplossing is rekening gehouden met de voordelen van virtuele betalingen: ze zijn veel veiliger dankzij unieke transactiecodes, het is mogelijk om budgetgrenzen in te stellen en datacaptatie is veel eenvoudiger. Die veiligheid is erg belangrijk, want bijna de helft van alle bedrijven met zakenreizigers was het afgelopen jaar slachtoffer van fraude of een poging tot fraude bij de betaling van reiskosten. Bovendien zijn er door het geautomatiseerde systeem geen handmatige processen meer nodig voor de rapportage van reiskosten.

“Doordat we de huidige systemen van virtuele creditcards integreren in ons geautomatiseerde systeem, kunnen bedrijven bij hun vertrouwde betaalleverancier blijven en tegelijkertijd efficiënter werken. Een hotel betalen neemt bijvoorbeeld enkele seconden in beslag via de nieuwe tool, terwijl dat eerst wel een kwartier kon duren. En die betalingen toevoegen aan een rapport gebeurt in enkele clicks, in plaats van eerst uitgebreid zoeken in rekeningen en facturen”, zegt Diederik Banken, Vice President Commercial Benelux bij BCD Travel.

Wanneer de boeker een hotel reserveert, maakt het Virtual Payment Automation systeem een virtuele creditcard aan. Deze kaart dient als garantie voor de boeking. Wanneer de reiziger vervolgens bij het hotel uitcheckt, worden de goedgekeurde kosten in rekening gebracht op de virtuele kaart. De reiziger betaalt zelf voor bijkomende kosten als minibar. Ter controle vergelijkt het systeem de betaling met de reservering, waarbij 99,95% gegarandeerd overeenkomt. Bovendien kan het systeem in enkele clicks een volledige rapportage opleveren voor de boekhouding.
‘, ‘