BCD Travel lanceert eigen platform voor boeken van hotels

Na een succesvolle proefperiode bij enkele Europese klanten, lanceert BCD Travel een eigen platform om hotels te boeken: TripSource Hotels. Dit moet zakenreizigers stimuleren om te boeken binnen het reisbeleid van hun bedrijf.
TripSource Hotels, dat gebouwd is met technologie van het Californische GetGoing, combineert de content van Global Distribution Systemen met die van andere boekingsites en hotels. Voor reizigers betekent dit dat ze kunnen kiezen uit een ruim aanbod hotels tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met wat ze elders vinden. Voor bedrijven betekent dit dat hun reizigers gestimuleerd worden hotels te boeken waarmee prijsafspraken zijn gemaakt.
 
Hotelboekingen buiten het reisbeleid om gaan ten koste van het reisbeleid, stelt BCD Travel. Door een gemakkelijk, gebruiksvriendelijk boekingsproces aan te bieden, zijn reizigers minder geneigd om ergens anders te gaan zoeken en boeken. TripSource Hotels is toegankelijk via verschillende boekingskanalen, biedt de juiste informatie en is gemakkelijk in gebruik. De tool is geïntegreerd in de workflows en backoffice van BCD Travel en biedt een totaaloplossing voor hotelboekingen, inclusief automatische virtuele betalingen, business intelligence en hulp bij sourcing.
 
“We geven reizigers de tools die ze nodig hebben, zonder afbreuk te doen aan het zakenreisprogramma van het bedrijf”, zegt Heinz Jennewein, Senior Vice President EMEA South West bij BCD Travel. “TripSource Hotels zorgt ervoor dat reizigers worden geholpen door gespecialiseerde travel consultants wanneer dat nodig is. Travelmanagers hebben toegang tot de reisgegevens waardoor ze hun reiskosten kunnen beheren en hun reizigers de beste steun kunnen bieden in geval nood.”