BCD Travel neemt Ticket Biz over

BCD Travel neemt Ticket Biz over, een corporate travel management company gevestigd in Zweden en Noorwegen. De vorige eigenaar – Braganza, een Zweedse holding die actief is in toerisme, pretparken en luchtvaart – behoudt een minderheidsbelang in Ticket Biz.
Ticket Biz is een sterke regionale speler in de Scandinavische markten, met ongeveer 150 medewerkers die zakenreizen, meetings & events beheren, een uiteenlopende klantenportefeuille en een jaaromzet van bijna 180 miljoen euro.

“Door de uitstekende reputatie van Ticket Biz en hun sterke focus op middelgrote ondernemingen, sluit het bedrijf zeer goed aan bij onze groeidoelstellingen en cultuur”, zegt Stewart Harvey, EMEA president bij BCD Travel. “De overname is een goed voorbeeld van ons voortdurende streven naar groei om onze positie als leider in de zakenreissector verder te versterken en onze klanten nog beter van dienst te zijn.”
 
De overname van Ticket Biz maakt deel uit van een aantal investeringen die BCD Travel de laatste jaren maakte, zoals de overname van Tbiz van Travelocity, de overname van BSI Frankrijk, de ontwikkeling van belangrijke eigen business intelligence platformen (DecisionSource) en mobiele technologie (TripSource), de oprichting van een nieuwe joint venture in Brazilië en de overname van de Amerikaanse World Travel Services en Universal Meeting Management.. Die investeringen zijn volgens het bedrijf nodig om te kunnen groeien, om het wereldwijde netwerk uit te breiden en om bedrijven te helpen verder te innoveren in hun reisprogramma.
 
Ticket Biz zal actief blijven onder de huidige merknaam als een business unit van BCD Travel.