Betere-ballen-en-bitterball

Betere ballen én bitterballen

Philharmonie Haarlem lanceert eigentijds foodconcept

Een smakelijk en duurzaam culinair aanbod dat prikkelt en verrast, past bij elke levensstijl én op ieder moment van de dag beschikbaar is? Dat het kan, bewijst Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Zij presenteert een inspirerend drank- en spijzenboek voor evenementen en congressen in haar gebouwen.

Nieuwe inzichten

‘Wij merken dat steeds meer gasten tijdens een evenement prikkelende, verrassende en inspirerende eetmomenten willen beleven’, aldus Anne-Marije Hogenboom, hoofd Sales & Evenementen bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. ‘Om de behoefte goed in kaart te brengen, deden we onderzoek met vier voedingstrends als resultaat:
1.            Geen grenzen aan tijd
2.            Terug naar de bron
3.            Weet wat je eet
4.            Bewust gezond eten

Gevat in een appel

‘Deze trends zijn de basis van ons nieuwe culinaire assortiment. Ons concept is eigenlijk heel eenvoudig en te vergelijken met een appel’, legt Anne-Marije uit. ‘Net als de veelzijdigheid van de Hollandse appel (fris, zoet, groot en klein), bieden onze spijzen en dranken een brede keuze aan smaken met herkenbare pure seizoensproducten van vooral lokale leveranciers’.  Dat de appel symbool staat is niet toevallig. De Philharmonie bevindt zich op de vruchtbare grond van voormalige appelboomgaarden.

Los van de tijd

In het foodbook vind je geen hoofdstuk ontvangst, lunch of diner. Er zijn geen grenzen aan tijd. Wel chocolade met roze peperkorrels, oppeppende popcorn en Haarlemmer kruidcake, om alvast een tip van de sluier op te lichten. ‘Samen met de organisator van een evenement bieden wij gasten de keuze wat ze willen eten, ongeacht of ze vleesliefhebber, veganist of vegetariër zijn’. Dus geen bitterbal meer? ‘Integendeel’, klinkt het lachend. ‘We bieden zowel de betere bal uit de oven met kaas of groente aan als de onmisbare rund- of kalfsbitterbal. Voor ieder wat wils! Daarbij kan alles op elk moment van de dag geserveerd worden’.

(H)eerlijk en duurzaam

Ook bij de dranken gaan ze terug naar de bron. Van Haarlems water, hét lekkerste kraanwater van Nederland, maken ze verfrissende cocktails met vers fruit en kruiden. Naast de bekende theesmaken bieden ze een geheel nieuwe ervaring aan: Fusion. Een Haarlemse mix van gedroogde kruiden, vruchten en bloemen, geserveerd in warm water. ‘Mijn favoriet is Opa’s boomgaard’, verklapt Anne-Marije. ‘Ik kan niet wachten om de favoriete smaken van onze gasten te ontdekken!’
Blader hier direct door het foodbook!