Beurs van Berlage renoveert Effectenbeurszaal

Beurs van Berlage in Amsterdam is gestart met de renovatie van de Effectenbeurszaal. De 700 m2 meter grote zaal krijgt een flexibel podium zodat de zaal zijn originele glorie terugkrijgt. De Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage is één van de grotere zalen van het gebouw. Deze ruimte is de afgelopen 25 jaar vooral het decor geweest van concerten en repetities van het Nederlands Philharmonisch Orkest en voorzien van een groot concertpodium. Als onderdeel van de vernieuwing van de Beurs van Berlage wordt dit podium nu verwijderd en komt er een flexibel podium voor terug.

Michiel Lindenbergh, Commercieel Manager van de Beurs van Berlage: “Concerten zijn daarmee nog steeds mogelijk maar ook congressen, presentaties, vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten. Ook wordt de Beurs als geheel nog aantrekkelijker voor nationale en internationale congressen”.

Met het vaste podium was de capaciteit van de zaal maximaal 530 mensen, door de renovatie wordt deze capaciteit vergroot naar 850 en voor een diner naar 550 gasten.