Boeing 737 als suite en boardrooms voor Corendon Vitaly Amsterdam

Vandaag is het voorste gedeelte van een Boeing 737 geplaatst in de suite op de 7e etage van het Corendon Vitality Hotel Amsterdam dat over zes maanden de deuren opent. De 737 Cockpit Suite heeft een oppervlakte van 120 m2 en naast dat de gasten kunnen overnachten in de ruime suite, is er ook een mogelijkheid tot vergaderen en/of dineren in één van de twee boardrooms. De cockpit wordt uitgerust met een flightsimulator.
Het 263 kamers tellende hotel gaat de focus leggen op vitaliteit en duurzaamheid voor zowel de gasten, als de leveranciers en de medewerkers als de gasten.
“Om de juiste beleving te creëren begint het bij ons bij het personeel dat straks in een mooi hotel mag werken”, aldus Kees Teer, Directeur van Corendon Hotels & Resorts. “Het team wordt voor de opening getraind met behulp van persona’s: profielen per type gast en collega. Op deze manier kan iedere medewerker optimaal presteren en zich goed inleven in de wensen van gasten en collega’s”.

De  Corendon Vitality Spa wordt één van de grootste wellness-centra van de stad. Het Spa & Welness centra van ruim 1.000 m2 biedt faciliteiten aan als traditionele Hammams, een Turks stoombad, Sauna’s, indoor zwembad, indoor strand, diverse behandelruimten, een fitness en Barber & Beauty shop.

Voor gasten die al dan niet tijdelijk zorgbehoevend zijn, heeft het hotel van Corendon onder andere 14 Vitality kamers. In deze kamers zijn voorzieningen voor gasten die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of revalideren na een operatie. Naast de inroom gym kunnen deze gasten ook gebruik maken van de fitness en behandelruimten.

Het gebouw, een voormalig kantoorpand, is vanuit een duurzaamheidsvisie gerenoveerd en straks bijna klimaatneutraal. Tevens wordt er gebruik gemaakt van alle mogelijke energiebesparende installaties, zoals bijvoorbeeld een warmtekrachtkoppeling en zal er gewerkt worden met lokale leveranciers. Op het gebied van personeelswerving maakt het Corendon Hotel gebruik van een bestaande initiatief van Amsterdam Nieuw-West, waarbij een duidelijke focus wordt gelegd op duurzaam en lokaal werkgeverschap.

Direct aan de Aletta Jacobslaan, op de begane grond van het hotel, wordt AY’s Restaurant & Bar geopend. De naam refereert naar de Atilay Uslu en Yildiray Karaer, de oprichters van Corendon. AY’s is een laagdrempelig restaurant & bar concept met een ruim terras en open keuken waar naast de Europese keuken ook specialiteiten uit de Turkse keuken geserveerd zullen worden.

Gasten hebben straks de keuze om gezonde en vitale gerechten te bestellen met ingrediënten van zoveel mogelijk lokaal geselecteerde leveranciers. Ook zullen de favoriete gerechten van Atilay en Yildiray op de kaart te vinden zijn. Kees Teer: “Wij willen een concept neerzetten waar zowel de internationale hotelgast als de lokale buurtbewoner zich welkom en thuis voelt om een drankje te komen drinken aan de bar of een hapje te komen eten”.

Vandaag is het voorste gedeelte van een Boeing 737 geplaatst in de suite op de 7e etage van het Corendon Vitality Hotel Amsterdam
 

Vandaag is het voorste gedeelte van een Boeing 737 geplaatst in de suite op de 7e etage van het Corendon Vitality Hotel Amsterdam