Boompjes heropent als high-end eventlocatie

Het Mecanoo paviljoen in Rotterdam beleefde op onderdag 12 mei haar officiële opening als eventlocatie Boompjes. Daarmee heeft het legendarische horecapaviljoen aan de Boompjes na jaren van leegstand een nieuwe bestemming gekregen.

 Het glazen gebouw kent een lange geschiedenis. Architect Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo, heeft het paviljoen ontworpen dat in 1989 werd opgeleverd onder de naam Brasserie Boompjes. Vervolgens kreeg de locatie een restyling en ging verder onder de naam Blits. Uiteindelijk werd het paviljoen overgenomen door Van der Valk Hotels & Restaurants met als doel er een partycentrum te vestigen. Deze plannen gingen uiteindelijk niet door. Horecaondernemer Ron Sterk kocht het pand en verbouwde de venue tot high-end eventlocatie.
 

Riant uitzicht op de Maas

Ron Sterk staat bekend als ondernemer die oog heeft voor bijzondere locaties. Zo wist hij met zijn horecazaken De Witte Aap, NRC Café en King Kong Hostel de Witte de Withstraat in Rotterdam een positieve boost te geven. Dit is tevens het streven voor de locatie aan de Boompjes.

Boompjes Rotterdam beschikt over een riante glasgevel met uitzicht op de Maas. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur waarin de nieuwste audiovisuele technieken zijn verwerkt. Het interieur krijgt een luxe uitstraling, met op maat gemaakt meubilair, verduisterende gordijnen en high-end licht en audio installatie. Dit maakt dat het iconische pand volledig kan worden aangepast naar de wensen van de opdrachtgever.

Max Weterings richt zich samen met event- en locatiemanager Elvera Mulder op de invulling van high-end events. De locatie richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. “Trouwen, feesten, vergaderen, productlanceringen; alles is mogelijk bij Boompjes en tailormade inzetbaar. Ons uitgangspunt is kwaliteit, we bieden een evenementenlocatie 2.0”, aldus Elvera Mulder.

Foto”s: Antim Wijnaendts