Bouw & Infra Park en Business Centre Nederland krijgen vier vergaderhamers

Na een uitgebreide inspectie ter plaatse, mogen zowel Bouw & Infra Park in Harderwijk als Business Centre Nederland in Capelle aan den IJssel toe treden tot de 4-hamervergadercategorie van de congres- en vergaderclassificatie. Dit is een systeem waarbij via symbolen van vergaderhamers de kwaliteit en capaciteit van een congresbedrijf worden aangegeven.

Bouw & Infra Park is het landelijke kennis- en opleidingscentrum van de bouwnijverheid en aanverwante sectoren. Uit het inspectierapport: "Het park in Harderwijk is uitermate geschikt voor vergaderingen, conferenties, seminars en trainingen. Zowel in- als outdoor. Alle zalen beschikken over moderne audiovisuele middelen naast de standaard vergaderbenodigdheden. Ook zijn er ludieke vergadermogelijkheden, zoals een voormalige bouwkeet en zeecontainer. De grote praktijkterreinen lenen zich uitstekend voor teambuilding of productpresentatie. Deze accommodatie is professioneel en investeert zichtbaar in comfort, voorzieningen en service. Naar de aard van de historie van het complex en de doelgroep (de bouwwereld) is de uitstraling stoer en niet luxueus. Het hoge niveau van het geheel verdient evenwel een classificatie van 4 vergaderhamers."

Ook Business Centre Nederland ontvangt 4 vergaderhamers. BCN beschikt over 32 multifunctionele ruimtes en een eigen restaurant. Uit het inspectierapport: "Smaakvol en modern ingericht business centrum voor vergaderingen en trainingen. Op elke verdieping een lounge, volledig self-catered, met twee PC”s voor gratis gebruik van internet. Op elke verdieping een boardroom voor acht personen. Zeer geavanceerde technische apparatuur waarbij erg gelet is op duurzaamheid en energiezuinigheid. Overal led-verlichting waardoor veertig procent energiekosten worden bespaard. Business Centre Nederland is zowel met de auto als met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar."

Voor de congres- en vergaderclassificatie komen congres- en vergaderaccommodaties in aanmerking. Zij kunnen de classificatie aanvragen. Aan de hand van een aantal criteria wordt vervolgens beoordeeld of zij als vergader- of als congresaccommodatie worden geclassificeert en en met hoeveel vergaderhamers. Bij classificatie wordt het bedrijf ingeschreven in een register en mag het zich afficheren als geclassificeerd congresbedrijf. De classificatie is voor onbepaalde tijd geldig. Eenmaal per vier jaar wordt getoetst of het geclassificeerde bedrijf nog aan de gestelde normen voldoet. Het register telt momenteel meer dan 125 accommodaties en 16 erkende congresorganisatiebureaus.

Op de foto: Bouw Infra Park in Harderwijk

www.vergaderhamer.nl