De duurzame innovatie van Apeldoorn

Duurzaamheid is steeds belangrijker in de evenementenbranche. Maar wat houdt duurzaam en innovatie nou eigenlijk allemaal in? Apeldoorn Partners heeft een aantal bij hun aangesloten congreslocaties gevraagd wat zij nou eigenlijk allemaal doen op het gebied van innovatie en welke trends zij verder zien.

Onze congreslocatie Omnisport Apeldoorn speelt vooral in op de trend om op een gezondere manier bijeen te komen. De topsportlocatie biedt de ideale omlijsting voor een meeting of congres, door onder andere het aanbieden van een gezond catering assortiment, maar door ook actief te vergaderen. Zitten is het nieuwe roken en bij Omnisport Apeldoorn worden daarvoor originele oplossingen geboden, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van ergonomische zitballen in de vergaderruimte (zie foto) of het aanbieden van een sportieve break tussen het vergaderen door.

Plug and play in Omnisport 

Daarnaast zijn alle vergaderruimtes tegenwoordig plug and play ingericht, waarbij tegemoet wordt gekomen aan de wens van opdrachtgevers om zo snel en makkelijk mogelijk te kunnen beginnen met vergaderen. Hier komt geen snoertje meer aan te pas en het kan natuurlijk ook hybride worden uitgevoerd met deelnemers op afstand.

Tim Koldenhof van Zwitsal & Tim Koldenhof Events aan het woord: “Je ziet dat de meeting- en eventbranche door corona al enorm is veranderd. De online en hybride vormen hebben een enorme vlucht genomen. Daardoor zijn we als branche de afgelopen jaren op dit vlak ook geprofessionaliseerd en zijn er voor klanten veel meer opties. Ik verwacht dat die de komende jaren alleen maar uitbreiden. Daarnaast zie ik dat de medewerkers- en klantenbinding nog belangrijker gaat worden. Ik zie dat het live ontmoeten en dus de events daar een grote rol in gaan spelen waarbij netwerken een nog belangrijker onderdeel wordt tijdens een congres of evenement. Verder verwacht ik dat het komend jaar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds nadrukkelijker aanwezig zal zijn. Klanten vinden dit ook echt belangrijk en voor ons als locatie is het belangrijk hierin voorop te lopen. We kijken naar nieuwe manieren van energiegebruik, maar bijvoorbeeld ook het verwarmen van onze locatie.”

Orpheus deelt duurzame tips

Het team van Congrescentrum Orpheus deelt tips & tricks hoe jij no-show en (financieel) risico kunt bedwingen: zij hanteren een flexibel cateringaanbod waarin ze slim inkopen en minimum-waste wordt nagestreefd, zonder hiervoor in te leveren op service en kwaliteit. Prijsstijgingen en verspilling worden hierdoor tot een minimum beperkt. ‘De kracht van aandacht’, zo noemen ze dat bij Congrescentrum Orpheus.

www.apeldoornpartners.nl