Welkom in Utrecht!

Midden in Nederland, in het groene hart, vindt u Utrecht. Dé perfecte locatie voor het organiseren van congressen, zakelijke vergaderingen en evenementen. Talent en kennis werken hier samen aan innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van life sciences & health, duurzaamheid en digitaal & IT.

Life sciences & health

De identiteit van Utrecht is verbonden met de missie van gezond stedelijk leven. Dit wordt gestimuleerd door de aanwezigheid van bedrijven, kennis,- en onderwijsinstellingen die een gezonde leefomgeving voor iedereen stimuleren. Life sciences and health is dan ook één van de centrale thema’s in Utrecht-regio.

Utrecht heeft de kennis en de expertise in de regio om een antwoord te geven op de vraag naar innovatieve oplossingen voor life sciences and health. Entrepreneurs, wetenschappers en onderzoekers werken nauw samen met de Universiteit, medische centra en ziekenhuizen om gezond stedelijk leven te realiseren. Utrecht Science Park is de centrale plek waar alle ideeën samenkomen en uitgevoerd worden. Utrecht is daarom dé plek om kennis te delen omtrent life sciences and health.

Duurzaamheid: groen, gezond en slim

Om de toekomst te behouden moeten we denken, bouwen en ontwikkelen op een duurzame manier. Dit kan door middel van smart mobility, gezonde innovaties en groene steden. In Utrecht krijgen deze initiatieven vorm en komen bedrijven, kennisinstellingen, ontwikkelaar en wetenschappers samen.

Utrecht streeft naar een gezonde samenleving en een reductie van ons ecologische voetafdruk. Utrecht Science Park huist vele bedrijven, universitair medische centra en andere kennisinstellingen die hier hun steentje aan bijdragen. Congressen, zakelijke evenementen en bijeenkomsten zijn hier een belangrijk onderdeel van. Kennis delen en van elkaar leren draagt bij aan het streven van een gezond stedelijk leven.

Digitaal & IT: onderzoek, technologie en onderwijs

Utrecht is de thuishaven van bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen die zich richten op IT en digitaal. U vindt er ICT-partners, medische organisaties en start-ups die zich aan de hand van technologie verdiepen in innovatieve oplossingen.

In Utrecht komen onderzoek, technologie en onderwijs samen. Het Expertisecentrum Creatieve Technologie, een initiatief van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, doet onderzoek naar technologische ontwikkelingen en hoe dit toegepast kan worden in het kunstonderwijs. Technologie kan kunst mooier en beter maken.

Het Utrecht Convention Bureau kan u voorzien van deskundig, onafhankelijk en kosteloos advies wanneer u uw volgende event in Utrecht regio wilt organiseren. Neem hiervoor contact op met Monique André de la Porte via m.andredelaporte@utrechtmarketing.nl