Van der Valk laat van zich horen met duurzame initiatieven

Duurzaamheid en continuïteit zijn twee kernwaarden die gezamenlijk worden gedeeld binnen de familie Van der Valk. Het bouwen aan een duurzame toekomst zorgt ervoor dat de volgende generaties binnen de Van der Valk-familie de hotels van hun ouders op verantwoorde wijze kunnen blijven voortzetten en verbeteren.

De wens van Van der Valk sluit erg goed aan op de wens van de zakelijke gast, dit resulteerde eerder dit jaar in een bijzondere prijs. Van der Valk was de Industry Winner in the Sustainable Brand Index 2022, Europa’s grootste onafhankelijke merkenonderzoek gericht op duurzaamheid.

Naast duurzame bouw van nieuwe hotels en verduurzaming van bestaande hotels, wordt er binnen Van der Valk ook veel aandacht besteed aan kleinere oplossingen die bijdragen aan een betere omgeving. Dit gaat van diervriendelijke initiatieven zoals bijenhotels en vleermuiskasten tot vraagstukken met betrekking tot voedselverspilling en samenwerkingen met gemeenten om een aangelegd natuurgebied te laten ontwikkelen. Denk ook aan de keuze voor duurzame producten en hotels die zich 100% klimaatneutraal mogen noemen. Wist u dat bijna alle Van der Valk Hotels daarnaast Green Key, Global Green of Green Hotel gecertificeerd zijn?

Zakelijke meetings combineren met duurzaamheid

Veel duurzame initiatieven zijn daarbij ook fysiek te combineren met zakelijke meetings, zoals vergaderen in een moestuin, groene sessies in een wijngaard of incentives in de bosrijke groene omgevingen van een van de hotels. Voor elektrische rijders zijn er bij Van der Valk talloze oplossingen om auto’s op te laden tijdens een congres, meeting of zakelijke lunch.

Van der Valk geeft haar gasten ook graag de mogelijkheid om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst, door samen te werken met Meetings for Trees en Hotels for Trees. Hiermee worden bomen geplant in het binnen- en buitenland voor iedere meeting of na overnachtingen waarbij de schoonmaak van de kamer wordt overgeslagen.