Brugge gastbestemming UNWTO World Forum

Tijdens de 5e editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in San Sebastian in 2019 werd Vlaanderen samen met de stad Brugge officieel voorgesteld als gastbestemming voor de 6e editie van het congres in 2020. Het congres zal plaatsvinden van 1 tot 4 juni in het Concertgebouw.

UNWTO

Het Forum wordt jaarlijks georganiseerd door UNWTO en het Baskisch Culinair Centrum (BCC), afwisselend in het Spaanse San Sebastian en een ander gastland. Het forum brengt ieder jaar opnieuw verschillende ministers van Toerisme, chef-koks, ondernemers, producenten, vertegenwoordigers uit de academische wereld en andere belanghebbenden uit de toeristische en gastronomische sector samen.

“We zijn bijzonder trots dat we dit culinair topcongres dankzij gezamenlijke inspanningen tussen EventFlanders en Stad Brugge naar Brugge kunnen halen”, zegt schepen van Toerisme Philip Pierins. Burgemeester Dirk De fauw: “Er worden zo’n 500 aanwezigen verwacht uit alle hoeken van de wereld. Dit toont nogmaals aan dat congressen de ideale manier zijn om Brugge wereldwijd op de kaart te zetten. Heel wat congresbezoekers proeven de goede sfeer in onze stad, en komen later hopelijk met hun gezin terug naar Brugge.”

Gastronomy Tourism

Het thema voor de editie van 2020 zal ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural and Regional Development’ zijn. Secretaris-Generaal van UNWTO, Zurab Pololikashvili: “Tijdens het Year of Tourism and Rural Development, kijken we er alvast naar uit om partners vanuit de hele wereld te ontmoeten in Brugge, ervaringen en nieuwe ideeën rond gastronomisch toerisme uit te wisselen en te kijken hoe het kan helpen om de lokale cultuur te bewaren, te promoten en hoe het een katalysator kan zijn voor jobcreatie en duurzame ontwikkeling.”