Diamantfabriek Amsterdam

Bureau voor Reuring vindt droomplek in Diamantfabriek

Het Bureau voor Reuring heeft zich op 1 augustus genesteld op haar nieuwe droomplek Diamantfabriek in Amsterdam. “Het was altijd mijn wens om met een mooi team Reuring te maken vanuit een eigen pand, een locatie die als visitekaartje fungeert”, zegt oprichter/eigenaresse Christine van Dalen.

Het Bureau voor Reuring beschikt over ca. 800 m2 op de begane grond en het souterrain van het iconische pand Diamantslijperij Asscher in de Pijp in Amsterdam. De helft van de ruimte doet dienst als kantoor voor Reuring en de andere helft is ingericht als evenementenruimte en studio.

Verhuurd aan Google

De evenementenruimte, De Slijperij, is permanent verhuurd aan Google. De ruimte is ingericht om op dagelijkse basis 20 – 80 zakelijke klanten van Google te ontvangen voor inhoudelijke meetings. Vanuit de studio worden de evenementen gestreamd naar een groter publiek, maar de studio wordt ook ingezet voor webinars, het maken van films en fotoshoots.

Welkome tijdsbesteding

Toen Reuring op 3 januari van dit jaar de sleutel kreeg, was het historische pand nog volledig casco. Van muren tot trappen, elektra en water, alles moest aangelegd worden.

Christine van  Dalen: “Dat er twee maanden later een coronacrisis zou ontstaan die onze sector diep zou treffen, was in deze fase van het bouwproject zo onwerkelijk. Terwijl het werk in de agenda verdampte, waren wij aan het investeren in een plek waar we mensen bij elkaar brengen, bizar.’”

Tegelijkertijd zorgt zo’n project ook voor een grote druk op de dagelijkse werkzaamheden en was het in dit geval een welkome tijdsbesteding. De kleur van de gietvloer, de keuze voor de stoelen en het type radiator, er was alle ruimte voor. Het plaatsen van de stalen puien en het ophangen van de glazen deuren werd op 31 juli gedaan en daarmee is de verhuizing klaar.