Christian Rothbauer naar NH Collection Amsterdam Flower Market

Christian Rothbauer heeft zijn functie als General Manager van NH Collection Wien verruilt voor dezelfde functie bij het nieuwe NH Collection Amsterdam Flower Market. Het hotel, het vijfde NH Collection hotel in Nederland, is sinds december 2018 voor een intensieve renovatie buiten bedrijf geweest.

Liftjongen

Christian Rothbauer begon zijn loopbaan met stages en functies in hotels over de hele wereld, variërend van het Waldorf Astoria in New York tot het historische Bayerischer Hof in München. Op jonge leeftijd wilde hij liftjongen worden en gaandeweg stuurde hij zijn ambities bij. In 2015 ging Rothbauer bij NH Hotel Group aan de slag als Assistant General Manager bij NH Collection Wien Zentrum. Uiteindelijk ontwikkelde hij zich tot Cluster General Manager. In deze functies was hij betrokken bij het openingsproces van het eerste NH Collection hotel in Oostenrijk, de implementatie van de rebranding en de commerciële strategieën.

Na vier jaar bij NH Hotel Group heeft Rothbauer de stad Wenen verruild voor Amsterdam. “Ik vind het geweldig om de dagelijkse leiding te hebben over NH Collection Amsterdam Flower Market. De locatie, en vooral het interieur van de ontbijtzaal, is een typisch voorbeeld van de Amsterdamse School architectuur die sinds de opening in 1929 bewaard is gebleven. In dit iconische gebouw is de historie nog volop aanwezig,” aldus Rothbauer. “Het belangrijkst zijn de mensen die hier werken. We mogen dan een prachtig hotel bieden, het zijn onze medewerkers die op een unieke wijze bijdragen aan het plezierige verblijf waaraan de hotelgasten nog vaak zullen terugdenken.”