Christine van Dalen nieuwe voorzitter van IDEA | Conference Matters

Christine van Dalen nieuwe voorzitter van IDEA

Christine van Dalen, directeur-oprichter van Bureau voor Reuring is de nieuwe voorzitter van branchevereniging IDEA. Op voordracht van het bestuur is zij tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 mei aangetreden als voorzitter. Van Dalen volgt Gerben Plasmeijer op, die deze functie de afgelopen vijf jaar bekleedde.Christine van Dalen werkte bijna vijftien jaar als (event- en marketing-)manager bij verschillende organisaties. Vijf jaar geleden richtte zij Bureau voor Reuring op. Reuring omdat ze 'zorgen dat er iets gebeurt' als haar specialiteit beschouwt. Bureau voor Reuring heeft inmiddels acht medewerkers die evenementen organiseren en communicatiecampagnes bedenken en uitvoeren.

De nieuwe voorzitter heeft zich voorgenomen om ook bij IDEA voor reuring te zorgen. “Als ondernemer weet ik wat IDEA voor je uit handen kan nemen, dat je er kunt sparren met mensen in dezelfde positie en hoe je geïnspireerd kunt raken op bijeenkomsten. Ik ben onder de indruk van wat mijn voorgangers daaraan hebben bijgedragen. Wat ik graag zou willen toevoegen, is dat het ook een beetje gaat swingen.”

Hoewel IDEA zich profileert als brancheorganisatie, vormen IDEA-leden niet dé branche, aldus Christine. “We zijn een selecte, homogene club, een onderdeel van de evenementenbranche. Maar de ontwikkeling van het evenementenvak ligt wel in onze handen. Ga maar na: we beïnvloeden klanten, maken creatieve plannen, hebben grip op budgetten en laten leveranciers schitteren. Daar hebben we als bureaus een verantwoordelijkheid in en die mogen we fier dragen. Ik zie daarin voor IDEA een centrale rol.”

Tijdens de ALV op 15 mei heeft IDEA in stijl afscheid genomen van Gerben Plasmeijer na zijn voorzitterschap van bijna vijf, economisch roerige, jaren. Na zijn aantreden op 31 oktober 2007 werd Gerben al snel het gezicht van IDEA.