CityCube Berlin officieel geopend

CityCube Berlin, het nieuwe multifunctionele beurs- en congrescentrum van Messe Berlin, is op 5 mei officieel geopend. Het kubusvormige met aan de buitenzijde een textiel bekleding, biedt ruimte aan 11.000 deelnemers verdeeld over drie verdeeld over drie verdiepingen. Een voetpad met glazen overkapping verbindt het gebouw met Hal 7 van Messe Berlin, waardoor de capaciteit kan worden uitgebreid tot 18.000 deelnemers.
De CityCube is vooral belangrijk om competatief te blijven in de markt voor internationale congressen, stelt Burkhard Kieker, CEO van visitBerlin. Om diezelfde reden hebben visitBerlin en Messe Berlin opdracht gegeven voor een marktonderzoek om te bepalen welke congrescapaciteit de stad nodig heeft tegen 2020 en daarna.

Voor het eerste jaar staan al enkele hoogwaardige meetings en congressen gepland in CityCube Berlin. De landelijke bijeenkomst van de German Trade Union Confederation (DGB) op 11 mei, zal het eerste evenement zijn. Daarna volgen enkele medische congressen, waar onder de 34th Annual Meeting of the German Society for Breast Diseases.