Ton Soons en Riemer Rijpkema beklinken de overname van de Vergaderhamers door CLC-Vecta

CLC-Vecta neemt Vergaderhamers over

CLC-Vecta heeft per 1 april het keurmerk Vergaderhamers overgenomen. De branchevereniging ziet de overname als een eerste aanzet tot het ontwikkelen van een kwaliteitslabel dat haar leden helpt zich onderscheidend te manifesteren naar opdrachtgevers en klanten.

“Het keurmerk vergaderhamers past in onze strategie om professionals in de congres- en vergaderbranche te ondersteunen in hun ambitie om zich te blijven verbeteren”, aldus Erik-Jan Ginjaar, voorzitter CLC-Vecta en algemeen directeur bij Postillion Hotels.

Wens in vervulling

Vergaderhamers is een initiatief van de Stichting Kwaliteitsregelingen Congres- en Vergaderbranche, ook wel genoemd Het Erkende Congresbedrijf. Met de overname gaat een grote wens in vervulling van voormalig directeur Ton Soons: “De overname van Vergaderhamers door CLC-Vecta zorgt voor meer aandacht, inhoudelijke input en mogelijkheden voor de aangesloten bedrijven daar waar het gaat om uitbreiding van hun kennis, netwerk en promotie.”

Grote plannen

CLC-Vecta heeft grote plannen met Vergaderhamers, maar vanwege de coronacrisis vindt het uitwerken van deze plannen in een later stadium plaats. “We verwachten in de loop van de maand juni met de nieuwe propositie te komen. Wat ik al wel kan delen, is dat we een aantal relevante faciliteiten voor de aangesloten bedrijven gaan toevoegen binnen het bestaande arrangement”, aldus directeur Riemer Rijpkema.

Vergaderhamers

Om in aanmerking te komen voor het Vergaderhamers moeten meeting locaties of congresbureaus grotendeels voldoen aan een uitgebreide checklist. Inspecteurs controleren ter plaatse de kwaliteit van de aanwezige voorzieningen, services, betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en professionaliteit.  Daarbij is er een classificatie met drie, vier of vijf vergaderhamers voor locaties en de erkenning als Erkend Congresbedrijf c.q. Certified (inter)national PCO, voor congresbureaus.