CLC-vecta benchmark vergaderlocaties

CLC-Vecta publiceert eerste resultaten benchmarkonderzoek

CLC-Vecta heeft de eerste resultaten gepubliceerd van een pilotonderzoek gestart onder aanbieders van congres- en vergaderlocaties. De respondenten waren in 2019 goed voor ruim 1.300 grote en kleine bijeenkomsten, met gemiddeld 271 bezoekers en een gemiddelde omzet per bijeenkomst van 5.715 euro. De gemiddelde bezettingsgraad van een locatie lag op 59 procent.

“Een opvallende uitkomst is dat digitalisering en de ontwikkeling van diensten niet onder de belangrijkste bezigheden vallen”, aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-Vecta. “Het is juist het werven en behouden van gekwalificeerd personeel en vraagstukken met betrekking tot marketing & sales waar de congres- en vergadercentra zich het meest mee bezighouden.’’

Compare 2 Compete

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Compare 2 Compete. Rijpkema: “Deze software- en onderzoeksorganisatie heeft een krachtige en veilige tool ontwikkeld waarmee eenvoudig data kan worden verzameld via online vragenlijsten en waarmee flexibel rapportages kunnen worden gegenereerd voor de respondenten. Het grote voordeel van deze opzet is dat de deelnemers online hun eigen resultaten kunnen vergelijken met de totaalresultaten. Een ander belangrijk aspect van de tool is dat anonimiteit is gewaarborgd.”

Verbeterpotentieel

De ambitie is om later in 2020 meer onderzoeken uit te voeren onder verschillende andere doelgroepen binnen de branche. Deze onderzoeken zullen zich richten op kwalitatieve en kwantitatieve informatie die de deelnemers helpt beter inzicht te krijgen in hun prestaties en hun verbeterpotentieel.