Versoepeling werkkostenregeling

CLC-Vecta roept op tot verruiming werkkostenregeling

CLC-Vecta roept samen met Ondernemersorganisatie ONL en Platform Promotional Products op tot verruiming van de werkkostenregeling. De drie belangenorganisaties stuurden daarvoor een open brief aan
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën.

Minder bekende regeling

Door de coronacrisis zien veel ondernemers hun omzet verdampen. Op alle fronten kan de overheid voor de ondernemer het verschil maken. Naast de economische noodmaatregelen kunnen ook minder bekende regelingen, zoals de werkkostenregeling heel belangrijk zijn. Ondernemersorganisatie ONL en brancheorganisaties Platform Promotional Products (PPP) en CLC VECTA vragen daarom aan Staatssecretaris Vijlbrief om de werkkostenregeling tijdelijk te versoepelen.

Verruiming werkkostenregeling

De werkkostenregeling biedt werkgevers veel mogelijkheden: van belastingvrij een geschenk aanbieden aan werknemers tot een bedrijfsuitje organiseren. In deze moeilijk tijd kan het een grote steun in de rug zijn voor werkgevers om iets extra’s te doen voor het personeel. Om hen te bedanken, te motiveren of bij te staan. Daarnaast is een verruiming van de werkkostenregeling heel belangrijk om de zwaar getroffen horeca- en evenementenbranche in de toekomst weer op gang te laten komen.

Limiet loslaten

Genoemde organisaties stellen daarom voor om de werkkostenregeling te versoepelen. Momenteel hoeven werkgevers geen belasting te betalen over een bedrag dat gelijk staat aan 1,7 procent van de hele loonsom tot 400.000 euro. Over het bedrag dat daarboven uitkomt, mag 1,2 procent belastingvrij worden ingezet voor de werkkostenregeling. De beperking van de limiet in de loonsom tot 400.000 euro zou volgens de organisaties losgelaten kunnen worden. Een andere optie is om het limitatief percentage van 1,7 naar 5,0 procent te verhogen. Deze tijdelijke maatregelen zouden dit jaar voor een hoop lucht zorgen.

Alle kansen grijpen

“Juist nu moeten we alle kansen grijpen om ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren tegemoet te komen”, zegt ONL-voorzitter Hans Biesheuvel. “De werkkostenregeling biedt hier mogelijkheden. Laten we die met beide handen aangrijpen.”