De drie P’s van de eventwereld

Events organiseren in een wereld waar alles weer mag is geweldig. Daar gaan we weer. Holderdebolder terug naar live-events. Rennen en vliegen. Natuurlijk is ons vak heerlijk, maar hoe zorg je in deze tijd van inhaalevents en oude beloftes dat je de juiste beslissingen neemt? Dat je tijd hebt voor groei?

Eventorganisatoren zijn flexibel, gewillig, lenig, plooibaar en soepel. We geven veel tijd aan de klant, maar tijd geven aan innovatie, groei en zelfontplooiing is ook nodig. Snoeien is groeien. Vooral nu. De wereld nu ís anders dan toen alles stopte. Niet slechter, maar anders.

Wanneer de magie mag starten

Eventorganisatie is een manier van leven. De kick is dat ene moment dat álles klopt. Niets kan op tegen het lekkere gevoel drie minuten voor de start van jouw bedrijfsfeest, congres of event. Dit is waarom je eventorganisator bent geworden. Alle juiste mensen staan op de juiste plek met de juiste spullen op het juiste moment. Je weet op dat moment dat de magie mag starten. Dat is heel fijn. Geen ander beroep geeft je die rush. Genieten van een Mission Possible.

De branche is op dit ogenblik op haar best. Iedereen weet dat schaarste van mensen en tijd alleen maar op te lossen is door heel hard te werken en dat doen we ook. Dag en nacht. Schaarste is namelijk niet onze grootste zorg. We zien namelijk de corona-orkaan in de verte. Komt hij de komende maanden onze kant op of verdwijnt hij vanzelf? Gaat het goedkomen en genieten we van een heerlijk feestseizoen met een beetje storm?

Hierover piekeren heeft geen zin. Wat wel zin heeft is om de banden te verstevigen met je collega’s en je partners in de branche. Samen sterk maakt ons allemaal sterker. Daar groeien we allemaal van. Daarvoor tijd vrijmaken is nodig.

Poen, prestige en plezier

Wat de winter ook brengt, je bent pas goed als je blijft groeien als professional en als mens. Daar is tijd voor nodig. Daar ga ik je bij helpen met het model van de drie P’s: poen, prestige en plezier. Dit gaat je hopelijk echt tijd en innovatie geven. Mij helpt het om de juiste projecten te starten.

Het is heel simpel: je kiest pas voor een groeiproject als het je minimaal twee van de drie P’s gaat brengen. Zit er maar één P in, dan is het zaak dit project zo snel mogelijk te laten vallen of over te dragen aan iemand die met veel liefde bereid is te doen waar jij een hekel aan hebt. Zo krijg je extra tijd. Voor jezelf en voor groei.

Wees zuinig op je tijd en jezelf

Event- en congresorganisatie is niet een ambacht dat je zomaar kiest. Het ambacht kiest jou omdat je het snapt. Je bent er goed in en weet wat een event fantastisch en fenomenaal maakt. Wees daarom zuinig op je tijd en op jezelf. Dat maakt je alleen maar beter. Het brengt je zelfs bij de vierde P. De mooiste van allemaal: de P van purpose. En eigenlijk gaat het daar om.

Mijn uitdaging voor jou: kijk de komende maanden scherp naar projecten en partners. De komende winter gaat namelijk al uitdagingen genoeg geven. Mijn advies is om deze winter juist scherp te hebben wat jij als eventprofessional minder gaat doen in plaats van meer. Dat geeft focus, kwaliteit en dus groei. Ik wens je een mooie, warme winter met heel veel events én purpose.

Anna-Maria Giannattasio is eigenaar van eventbureau PuurEvents.nl. Podcastmaker, blogger, escaperoom-bouwer en @puur op Twitter. Elke dag deelt ze haar inspiratiemomenten in een Insta-story op @nooitsaai.

Foto: Merel Meijdam