Concertgebouw verlengt samenwerking met Vriendenloterij

De VriendenLoterij en Het Koninklijk Concertgebouw hebben de samenwerking voor de ZomerConcerten verlengd. Het loterijbedrijf is sinds 2019 partner en blijft dat in elk geval tot en met 2024.

De jaarlijkse concertreeks in juli en augustus staat bekend om de toegankelijke programmering: van klassiek tot jazz en van filmmuziek tot pop. Hiermee dragen de zomerconcerten bij aan de gezamenlijke doelstelling van de partners: zo veel mogelijk mensen met muziek van het hoogste niveau in aanraking laten komen. Op 1 juli openden Nick & Simon samen met het Metropole Orkest de ZomerConcerten van 2022 met een ruim voor aanvang al uitverkocht concert.

De samenwerking startte in 2019 met één van de best bezochte edities van de laatste tien jaar: 83.000 bezoekers. Na twee alternatieve edities vanwege de coronacrisis staat er dit jaar een volle muziekzomer op de planning met meer dan tachtig concerten. Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen 50 procent korting op toegangskaarten voor alle concerten in deze reeks.

Vergroening en digitalisering van Concertgebouw

Het Concertgebouw en de VriendenLoterij werken al geruime tijd succesvol samen. Zo ondersteunt de loterij investeringen in de vergroening en digitalisering van Het Concertgebouw. Het Concertgebouw ontving vorig jaar een totale bijdrage van ruim 3,2 miljoen euro. De stap naar een nog intensievere samenwerking bij de ZomerConcerten blijkt een gouden greep: een aanzienlijk deel van de bezoekers is inmiddels deelnemer van de VriendenLoterij én onder de deelnemers van de VriendenLoterij vindt Het Concertgebouw nieuw publiek.

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: “De ZomerConcerten zijn uniek in de wereld. Bijna geen enkele concertzaal blijft de hele zomer open met zoveel concerten. Samen met de VriendenLoterij zorgen we ervoor dat deze concerten voor zo veel mogelijk Nederlanders toegankelijk zijn en blijven.”

Daan Peters, managing director van VriendenLoterij: “Met de ZomerConcerten brengen wij loterijdeelnemers naar een van de culturele topinstellingen in Nederland. Zo beleven zij een geweldige avond en zien zij waar zij met hun deelname aan bijdragen. Bovendien stelt deze samenwerking Het Concertgebouw in staat om gedurende de zomermaanden een programmering van hoog niveau op de planken te brengen.”