Conferentiecentrum Bovendonk vernieuwt Uythofzaal

Conferentiecentrum Bovendonk is begonnen met de renovatie van de Uythofzaal, als onderdeel van een grondige renovatie die in een periode van 7 jaar gerealiseerd zal worden. Tijdens de renovatie worden de 18 zalen, de 72 hotelkamers en het pand gemoderniseerd.

Verdubbeld in vloeroppervlakte

Manager Tim Berendsen: “We zien een trend dat inkomende aanvragen groter van omvang zijn, de kleinere gezelschappen kiezen eerder voor een meeting dichtbij of op eigen locatie. Met de renovatie van de Uythofzaal spelen we in op deze trend”.

De Uythofzaal is bijna verdubbeld in vloeroppervlakte door de opoffering van een kleine vergaderzaal en een naastliggende opslagruimte. “Met de 150 vierkante meter die de zaal nu telt kunnen groepen tot 120 personen makkelijk plaatsnemen in deze zaal. Met 5 zalen met een capaciteit tussen de 20-40 personen op dezelfde gang gelegen kan de Uythofzaal prima dienen als plenaire zaal voor kleine congressen en conferenties”, aldus Berendsen.

Uythofzaal

De naam (voorheen Uithofzaal) refereert, net als de andere zaalnamen, aan de lange historie van de locatie die teruggaat tot 1282. Uythof Bovendonk was destijds het buitenverblijf van de Bisschop van Antwerpen. Voor meer informatie en een sfeerimpressie van de zaal: https://youtu.be/2OXhH_Z6Ho4