European Association Summit | Conference Matters
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

European Association Summit

10 March - 11 March

European Association Summit discussion between delegates

Een niet te missen afspraak voor internationale verenigingen: op 10 en 11 maart 2020 in SQUARE – Brussels Convention Centre in Brussel. Digitale evolutie, merkstrategie en verandering, GDPR en duurzaam beheer. Al die thema’s komen aan bod tijdens de achtste editie.

 

Internationale verenigingen

Met 2.250 vestigingen van internationale verenigingen, is Brussel de belangrijkste biotoop ter wereld voor het verenigingsleven. Niet meer dan logisch dus dat er in de hoofdstad veel interactie is tussen de verenigingen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alleen al stelt de sector tienduizenden mensen te werk. En elke maand komen er nog verenigingen bij.
Tijdens de European Association Summit zijn er heel wat workshops en lezingen en krijgen verenigingen de kans om ervaringen uit te wisselen. Op acht jaar tijd groeide het event uit tot een niet te missen afspraak voor algemeen-secretarissen, bestuurders, projectverantwoordelijken én externe spelers die in het verenigingsleven actief zijn.
Het type verenigingen op de EAS is bijzonder verscheiden. Niet verwonderlijk gezien de enorme diversiteit van internationale verenigingen in Brussel. Ontmoetingen, netwerken,
panelgesprekken, exposanten, … Het programma weerspiegelt het uiteenlopende karakter van de vakgebieden en thema’s die de sector kenmerken.

 

Diversiteit en actualiteit

Eén van de sprekers op de EAS is Anna Koj van ‘Professional Women International Brussels’ (PWI) die vrouwen in hun beroeps- en privéleven vooruit wil helpen. Thomas Goodwin van Project Management Institute (PMI) reikt argumenten aan voor een pleidooi die de uitdagingen van de internationale actualiteit niet schuwt (Brexit, nieuwe Europese instellingen). Vertegenwoordigers van de internationale organisatie voor de brandweer óf van de Europese biersector komen eveneens aan het woord.

 

Lezingen en workshops

De lezingen en workshops tijdens de twee dagen worden geleid door vertegenwoordigers van verenigingen en internationaal gerenommeerde experts. Bedoeling is dat een aantal bekommernissen vanuit het verenigingsleven aan bod komt: digitalisering, communicatie, financiering, revolutie in de beleidsmodellen en tal van andere thema’s. EAS wil werken vanuit praktijkgerichte informatie en kiest voor workshops die een dynamische uitwisseling tussen deelnemers mogelijk maakt.

 

EAS 2020

EAS 2020 in een organisatie van het Association Bureau van visit.brussels en maakt deel uit van de tools die de vestiging, de ontplooiing en het beroepsleven van vertegenwoordigers van
verenigingen in Brussel moeten vergemakkelijken.

Gegevens

Begin:
10 March
Einde:
11 March
Evenement Categorie:
Website:
Visit Website »

Organisator

Visit Brussels
Telefoon:
+31 (0)20 5244345
E-mail:
h.visser@visitbrussels.be
Website:
https://visit.brussels/nl

Locatie

Square Brussels
Mont des Arts/Kunstberg
Brussels, B-1000 België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 2 515 13 00
Website:
square-brussels.com