Congresambassadeurs van het Leiden Convention Bureau geïnaugureerd

Ruim veertig van de zestig congresambassadeurs hebben op 10 maart op het podium van de Stadsgehoorzaal hun handtekening gezet om Leiden als Internationale Congresstad meer op de kaart te krijgen.
‘, ‘Voorafgaand aan deze inauguratie werden de ‘ambassadeurs’ toegesproken door de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink en Prof. Dr. Ferry Breedveld, voorzitter Raad van Bestuur LUMC en Prof. dr. Clemens Löwik, hoofd Experimental Molecular Imaging. Zij gingen in op het belang van de academische netwerken om Leiden als congresstad te profileren. De praktische uitwerking volgde aan de hand van de presentatie van de Congres Guide door Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing.

Leiden Marketing nam in samenwerking met de gemeente Leiden, de universiteit, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Leidse gastvrijheidssector het initiatief voor dit netwerk. De Leidse gastvrijheidssector wil door de bundeling van krachten haar positie als toonaangevende kennisstad onderstrepen en daarmee congressen aantrekken, als belangrijke economische impuls voor de stad.

Internationale congressen vormen als het ware ‘de etalage’ voor excellente prestaties binnen een bepaald vakgebied, stellen de initiatiefnemers. Door een congres naar de stad te halen, richten de internationale schijnwerpers zich op het hoge niveau van de kennissector in Leiden. Bovendien krijgen de congresdeelnemers tegelijkertijd de kans om kennis te maken met Leiden als culturele en toeristische locatie. Dit zakelijke toerisme is goed voor de Leidse arbeidsmarkt, het imago van Leiden als kennisstad en Leiden als toeristische destinatie.

De inzet van de Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven, als congresambassadeurs voor Leiden, wordt gezien als een onmisbare schakel om aan het imago van ‘Leiden Kennisstad’ te bouwen. Toen, na de oprichting van het samenwerkingsverband, de eerste stappen werden gezet om Leidse kopstukken te vragen als ambassadeur, bleek de belangstelling om tot het netwerk toe te treden boven verwachting. Het geloof in Leiden als internationale congresstad blijkt erg groot. Alle ambassadeurs staan in de startblokken om de Leidse kennis met nog meer verve aan de wereld te tonen. Leiden Convention Bureau gaat daarmee de concurrentie aan met toonaangevende universiteitssteden in met name Europa, die al gebruikmaken van succesvolle ambassadeursnetwerken.

‘, ‘