Congresbranche betrokken bij realisatie nieuw congrescentrum Rotterdam Ahoy

Een groep Professional congress Organizers heeft op maandag 25 april haar kennis en ervaring kunnen inbrengen voor de ontwikkeling van het nieuw te bouwen congrescentrum van Rotterdam Ahoy. De PCO”s gingen samen met afgevaardigden van de Gemeente Rotterdam, de bouwcombinatie Ballast-Nedam/Heijmans en Ahoy in gesprek tijdens een Expertmeeting in het Congrescentrum van RDM Rotterdam.
Peter van der Veer, Directeur Ahoy: “Een dergelijke marktconsultatie is voor ons en voor de gemeente – eigenaar van het vastgoed – enorm belangrijk. Dit is een van de belangrijke doelgroepen waarvoor we dit gebouw realiseren. De sessie heeft veel waardevolle input opgeleverd met betrekking tot de uiteindelijke indeling, functionaliteiten en uitstraling van het gebouw.”

De expertmeeting werd geleid door congresdeskundige Nico Meyer (MeetingMonitor/Qmatters). David Hess van Kraaijvanger Architects presenteerde de plannen en onderbouwde bepaalde reeds gemaakte keuzes in het ontwerp. Na het plenaire gedeelte werd de groep verdeeld over een aantal tafels waar men over verschillende onderwerpen in gesprek ging. De informatieve middag werd afgerond met een gezellige borrel.

Ahoy gaat ook nog met andere type organisatoren, zoals evenementenbureaus, in gesprek. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre wordt in 2019 geopend.