Congrescentrum Orpheus krijgt nieuwe inrichting | Conference Matters

Congrescentrum Orpheus krijgt nieuwe inrichting

Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn zal in de zomer van 2017 heringericht worden. De huidige Bijvoet & Holt-foyer en het naastgelegen restaurant krijgen een flinke opknapbeurt, waarbij duurzaamheid en flexibiliteit kernwoorden zijn. De herinrichting zal begin september 2017 afgerond zijn en is onderdeel van een meerjarenplan waarin meerdere werkzaamheden gepland staan.
 Architect- en ontwerpbureau Tribe ontwikkelde de plannen voor de herinrichting en deed dat in nauwe samenwerking met een projectteam van Congrescentrum Orpheus. De opdracht: maak een toekomstbestendig ontwerp met efficiënte inzet van de al bestaande middelen, duurzame materialen en het belangrijkste: mogelijkheden voor een flexibele indeling van de ruimtes. Het ”cradle-to-cradle concept” waarbij grondstoffen volledig hergebruikt worden zonder hun waarde te verliezen, zal worden toegepast bij het ontwerp van meubilair en vloerbekleding.  

Flexibel Interieur

De foyer blijft zijn ruime opzet behouden en de basis blijft hetzelfde; het interieur (de wanden, plafonds, meubilair en de bars) zal aangepast worden. ‘De ruimte kan flexibel ingedeeld worden, doordat de bars op verschillende punten in de foyer aangesloten kunnen worden. Zo kunnen we per evenement bekijken waar onze buffetten en bars het beste kunnen staan,’ aldus Meta Neeleman, directeur van Congrescentrum Orpheus. De op maat gemaakte indeling leidt tot een zeer efficiënt gebruik van elke vierkante meter; meer ruimte voor stands, ontmoeting en lunches/diners en borrels voor grote gezelschappen.

‘Er wordt daarnaast teruggegrepen op al het goede uit de jaren ’60 en ’70, de beginjaren van Orpheus. Veel warme aardetinten en verschillende materialen zoals koper en leer moeten, samen met beelden van de Veluwe, zorgen voor een warme en rustgevende uitstraling van ons pand,’ aldus Neeleman.

Meerjarenplan

De herinrichting in de zomer staat niet op zichzelf. De aankomende jaren zal Congrescentrum Orpheus stap voor stap vernieuwd worden; het volgende project is de eerste verdieping, waar de acht subzalen gevestigd zijn. Bovendien presenteert het team van Orpheus in de maand januari een geheel vernieuwde positionering, met een nieuwe brochure en bedrijfsfilm, waarin ‘aandacht’ een grote rol speelt.