Congresdiner van etensresten

Congrescentrum De Werelt in Lunteren gaat op 22 november een congresdiner van etensresten serveren. Op die dag vindt in deze locatie de biologieconferentie Afvalbak Aarde plaats.
Op verzoek van de organisator van deze conferentie verzorgt het keukenteam van De Werelt een Diner van ‘Afval’. Deze maaltijd is gemaakt van voedsel dat anders in de prullenbak zou belanden. Uiteraard is de voedselveiligheid gewaarborgd, stelt De Werelt.

Chef-kok Peter Habermehl: "Ik heb met mijn groenteboer al een afspraak dat hij me belt als hij een kratje bijna overrijpe producten heeft. De vraag om een driegangendiner van ‘afval’ voor 200 gasten te verzorgen is een extra grote uitdaging."

Het Diner van ‘Afval’ is een actie tegen deze voedselverspilling en wil een voorbeeld zijn voor iedereen die bewust met voedsel wil omspringen en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Verspilling van voedsel gebeurt op vele plekken. Boeren gooien eten weg dat supermarkten niet willen afnemen, supermarkten gooien eten weg dat ze niet kunnen of mogen verkopen en consumenten gooien etensresten in de prullenbak. Meer dan 40 procent van het geproduceerde voedsel gaat ergens in deze keten verloren.