Congreslocatie Innovatiekracht feestelijk in gebruik genomen

De nieuwe congreslocatie Innovatiekracht is donderdag 30 juni officieel door wethouder Christel Mourik van de gemeente Nissewaard in gebruik genomen.  Tijdens een feestelijke open dag, onder het toeziend oog van ruim honderd geïnteresseerden, hieven wethouder Mourik en eigenaar Sam Verwaijen het glas op een bloeiende toekomst voor zowel voor de congreslocatie als de opnieuw ingerichte landtong van Spijkenisse, onder de rook van Rotterdam.
 Innovatiekracht, onderdeel van Green.DNA ligt in een groene zone tussen de stad en het havengebied en wil zich ontpoppen als de ontmoetingsplaats voor bedrijven die duurzaamheid, innovatie en ecologische ontwikkeling belangrijk vinden.
 
Verwaijen, ook bekend van conferentiecentra Het Glazen Huis en Veerkracht in Klarenbeek en leiderschapstraining Span of Control, is in het voorjaar van 2015 begonnen met de herontwikkeling van de door bramen en brandnetels gedomineerde landtong en de bouw van congrescentrum Innovatiekracht. Nu, ruim een jaar later, is dit ambitieuze project afgerond en heeft de regio er een bijzondere congreslocatie bij.

 

Industrieel versus natuurlijk

Innovatiekracht biedt behalve het indrukwekkende projectiescherm van 20 x 5 meter en vele licht- en geluidsmogelijkheden, vooral ook heel veel ruimte en sfeer. Het interieur is in basis strak en industrieel door het gebruik van beton en glas. Een mooi contrast met het uitzicht en de groene landtong waarop de locatie is gelegen. De gebruikte natuurlijke elementen; het vele hout en de verse bloemen, brengen het geheel mooi in balans.
 
Congreslocatie Innovatiekracht ligt op een idyllische en goed bereikbare locatie vlak onder Rotterdam. Het gebouw verrijst letterlijk uit het landschap en het dak is geheel begroeid met kruiden en veldbloemen. Innovatiekracht is gelegen aan het water (eigen aanlegsteiger) op een bloeiende landtong van 4 hectare en wordt omringd door een eigen moestuin, pluktuin en vlindertuin. Dit maakt de locatie een inspirerende uitvalsbasis voor congressen, seminars, personeelsbijeenkomsten en andere zakelijke evenementen tot 375 personen. De congreslocatie heeft gratis parkeergelegenheid op eigen terrein, een grote zaal van 400 m2 en zes subzalen van 100 m2.