Congresregio heuvelrug - Leersumse plassen

Heuvelrug & Vallei: Confereren in harmonie met de natuur

Wist je dat de Utrechtse Heuvelrug een oase van rust is? En dat het toch super centraal in Nederland ligt? Wist je dat duurzaam confereren hier de normaalste zaak van de wereld is? Hoog tijd om nader kennis te maken met RBT Heuvelrug & Vallei.

Tussen de steden Utrecht en Amersfoort ligt een gebied met uitgestrekte bossen, prachtige kastelen en landgoederen en gezellige steden en dorpen. Hier, op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei, leven mensen al eeuwenlang in harmonie met de natuur.

“In deze regio staat duurzaam en bewust leven hoog in het vaandel”, vertelt Michiel van der Schaaf, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. “Het zit in ons DNA om goed met de natuur en met elkaar om te gaan. De natuur zorgt niet alleen al eeuwen voor ons welzijn, het is ook altijd een belangrijke bron van inkomsten geweest. Vandaar dat we goed beseffen dat we er heel voorzichtig mee moeten omspringen.”

Vijf jaar

Anno 2020 is de Utrechtse Heuvelrug goed voor twee miljoen overnachtingen per jaar, waarvan een derde zakelijk. Bij ‘dagjesmensen’ is de regio zo mogelijk nog populairder. Ruim 19 miljoen dagtochten per jaar, waarvan een groot deel zakelijk. Elk jaar worden er circa zesduizend vergaderingen gehouden. Dat is meer dan in de provincies Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland bij elkaar.

Gezien deze cijfers zou je niet zeggen dat RBT Heuvelrug & Vallei pas vijf jaar bestaat. Toch is het zo: nog maar vijf jaar geleden richtten zes lokale gemeentes het RBT op, met Van der Schaaf als directeur. Zijn belangrijkste taak: de Utrechtse Heuvelrug nog beter op de kaart zetten als bestemming voor de toeristische en zakelijke markt.

“We zijn met niks begonnen”, blikt hij terug. “En moet je nu eens kijken. Inmiddels zijn er negen gemeenten aangesloten en hebben we een fantastisch breed netwerk van ruim zeshonderd partijen – overheden, natuurorganisaties, bedrijven – die allemaal enthousiast samenwerken aan het versterken van onze regio. Dat geeft een rijk gevoel. We gaan dan ook onvermoeibaar door, plannen en ambities genoeg!”

Congresregio Heuvelrug - Kwaliteit van leven
Wandelen op de Helena Heuvel in Doorn

Kwaliteit van leven

Mensen die op de Utrechtse Heuvelrug wonen houden volgens Van der Schaaf van de natuur, van rust, balans, bezinning en van een goede kwaliteit van leven. Dat geldt ook voor de mensen die de regio bezoeken en voor het bedrijfsleven. “Neem bijvoorbeeld de KNVB, Achmea, de Triodos Bank en het Wereld Natuur Fonds: allemaal grote organisaties die bewust voor de Utrechtse Heuvelrug als vestigingsplaats hebben gekozen. Ook congresorganisatoren kiezen graag voor deze groene omgeving.”

Maar er zijn toch wel meer bossen in Nederland? Wat maakt de Utrechtse Heuvelrug dan zo speciaal?

Van der Schaaf: “Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is echt een fantastisch natuurgebied. Op de Heuvelrug bevind je je in het grootste bos van de Randstad. Vanaf de heuvels heb je uitzicht over het oeroude rivierenlandschap en de zandverstuivingen.”

“Ten tweede: het kleinschalige en tegelijkertijd stedelijke karakter van de streek. De Heuvelrug is groen en landelijk, maar onder invloed van de steden en de nabijgelegen Randstad, is het tegelijk hip en modern. De steden en dorpen zijn gezellig en levendig, je vindt hier de leukste winkels en restaurants.”

Super centraal

Een ander pluspunt: ook al zit je midden in het groen, toch ben je niet ver van de snelweg. Sterker: er is waarschijnlijk geen plek te vinden die centraler ligt en makkelijker te bereiken is dan de Utrechtse Heuvelrug.

“Via onder andere de snelwegen A1, A12 en A27 is de regio vanuit alle windstreken makkelijk te bereizen”, aldus Van der Schaaf. “Ook het Openbaar Vervoer vanuit Utrecht en Amersfoort is prima geregeld. Hiermee neemt de Utrechtse Heuvelrug een unieke positie in. Zéker als je bedenkt dat parkeren bijna overal gratis is.”

En last but not least: de vele prachtige locaties die Heuvelrug & Vallei rijk is. Landgoederen, kastelen, buitenplaatsen, historische locaties zoals de Grebbelinie of het Nationaal Militair Museum, maar ook Ouwehands Dierenpark, Paleis Soestdijk… De ene locatie ademt nog meer sfeer en allure uit dan de andere. Om over de culinaire kwaliteiten nog maar te zwijgen.

Internationale congressen

Voor internationale kenniscongressen werkt het RTB samen met het Utrecht Convention Bureau en de Economic Board Utrecht. Van der Schaaf: “Samen met de organisator zetten we ons in om elk congres de gewenste kwaliteit en uitstraling te geven. Op deze manier hebben we al heel wat mooie evenementen naar de regio mogen halen.”

“Een niet onbelangrijk detail daarbij is – en dat geldt voor alle ruim veertig aangesloten congreslocaties – dat je met één stap midden in de natuur staat. Dat biedt ongekende kansen voor vergaderbreaks, teambuilding en social programs: buiten koken, buiten eten, mountainbiken, schapendrijven, varen, wandelen, fietsen… je kunt het zo gek niet bedenken of het kan.”

“De laatste trends op dit gebied zijn activiteiten waarbij deelnemers fun hebben en tegelijk een bijdrage leveren aan de omgeving. Denk aan wilgen knotten of plastic rapen als buitenactiviteit. Allemaal ontwikkelingen die wij als duurzame en toegankelijke bestemming van harte omarmen.”

E-bike regio

Verder hebben we de ambitie om dé e-bike regio van Nederland te worden. Samen met NBTC Holland Marketing zijn we aan het kijken hoe we dit aan kunnen pakken. Hoe mooi zou het zijn als er nieuwe fietspaden worden aangelegd, waardoor meer forensen de e-bike zullen pakken en toeristen mooie tochten kunnen maken? Zo bouwen we stap voor stap verder aan onze duurzame, toegankelijke en bijzondere regio.”

 


Congreslocatie

Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve

Congresregio Heuvelrug - Ernst Sillem HoeveOrganisatoren zien het liefst alles in één locatie verenigd. Een stijlvol pand vol historie én van alle gemakken voorzien. Centraal gelegen, goed bereikbaar én midden in de natuur. Culinair genieten met oog voor duurzaamheid én fijne medewerkers die voor je klaarstaan. Conferentiehotel Ernst Sillem Hoeve in de Lage Vuursche heeft het allemaal.

Koetshuis

In 1880 liet prins Willem van Oranje Nassau een fraai koetshuis op zijn landgoed bouwen. In 1926 werd het pand gekocht door het Nederlandsch Jongelings Verbond (YMCA) als vakantiehuis. Anno 2020 is het hotel nog altijd aan de YMCA verbonden. Wie een bijeenkomst in de Ernst Sillem Hoeve organiseert, draagt direct bij aan de activiteiten die nog altijd voor jongeren met een hulpvraag worden georganiseerd.

Buitenbeleving

“We verwelkomen hier voornamelijk (meerdaagse) trainingen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten”, vertelt marketingmanager Jacqueline Dusink. De Ernst Sillem Hoeve ligt in een parktuin van 7 hectare, heeft 85 hotelkamers en 20 vergaderruimtes van 12 tot 165 m2, voor groepen van 2 tot 175 personen.

“Onlangs zijn ons restaurant en terras vernieuwd, wat de buitenbeleving extra versterkt. Bij mooi weer worden lunches en diners buiten geserveerd. De koks bereiden ter plekke, met live cooking, de heerlijkste gerechtjes met verse producten. De gasten zijn blij verrast als ze dit meemaken, óók omdat ze weten dat er vrijwel geen voedsel meer wordt verspild.”

Extra dimensie

Ook de groene omgeving voegt een extra dimensie aan de meetings toe. “Je wandelt hier zo het park en het bos in, dat is al heerlijk. Daarnaast beschikken we over een scala aan outdoor activiteiten, van ontspannend tot actief, waarmee je elke meeting een bijzondere twist kunt geven. Wat de wensen ook zijn: bij ons is bijna alles mogelijk en we denken graag mee. Zo zorgen we al meer dan 90 jaar voor een positieve beleving bij onze gasten.”

 


Congreslocatie

Landgoed ISVW

Congresregio Heuvelrug - Landgoed ISVWDuurzaam vergaderen is een hot topic tegenwoordig. Het prachtige, in de Utrechtse bossen gelegen, Landgoed ISVW houdt zich hier al ruim honderd jaar mee bezig!

Ligging

Zo zit je nog op de snelweg en twee minuten later rijd je al het gratis parkeerterrein van Landgoed ISVW op. Ook de shuttlebusverbinding vanaf Station Amersfoort is een prima manier om hier te komen. Landgoed ISVW ligt midden in de vrije natuur, op zes hectare eigen bosgebied, aan de rand van de Leusderheide. Directeur Chantal Orth: “Hier kun je in alle rust vergaderen en trainen.”

Historie

“ISVW staat voor Internationale School voor Wijsbegeerte”, vertelt Orth. “Het werd in 1916 opgericht door een aantal Nederlandse geleerden en filosofen. Al meer dan honderd jaar biedt de ISVW – zonder winstoogmerk – opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van filosofie aan. De inkomsten uit het horecabedrijf komen nog steeds volledig ten goede aan filosofiebeoefening.”

Accommodatie

Landgoed ISVW bestaat uit meerdere sfeervolle en comfortabele gebouwen. Zowel in het hoofdgebouw als in het tweede gebouw tref je lichte en aangename vergaderruimten aan met een fantastisch uitzicht op het bos. Orth: “We beschikken over 13 conferentiezalen met een capaciteit van 2 tot 180 personen en over 107 hotelkamers. Binnenkort komen er 20 nieuwe hotelkamers bij.”

Duurzaam

Duurzaam vergaderen is bij Landgoed ISVW niet meer dan normaal. Niet voor niks heeft het conferentieoord het hoogst haalbare Green Globe milieukeurmerk. “Dit betekent dat we méér aan het milieu doen dan wet- en regelgeving voorschrijft. We gaan zuinig en bewust met elkaar en met het milieu om. Dat geldt natuurlijk ook in de keuken. Elke dag tovert onze keukenbrigade heerlijke verantwoorde maaltijden op tafel.”

Kleinschalig

“ISVW is een kleinschalige groene vergaderlocatie midden in het land waar een ongedwongen sfeer hangt. Gasten voelen zich hier snel thuis en komen graag terug. Zelf ervaren? We leiden je graag rond op ons mooie landgoed.”

 


Congreslocatie

Buitenplaats de Bergse Bossen

Congresregio Heuvelrug - Buitenplaats de Bergse BossenOp zoek naar een bosrijke en inspirerende omgeving voor een vergadering, teambuildingsactiviteit of een feest? Buitenplaats de Bergse Bossen, gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, is de ideale locatie die ‘meaningful meeten’ naar een hoger level tilt.

Ideale hide-away

Met 13 zalen en een vergaderchalet is Buitenplaats de Bergse Bossen de ideale hide-away in het groen. Elke zaal beschikt over goede audiovisuele middelen en WiFi is in het gehele hotel gratis aanwezig. Gemiddeld heeft elke ruimte een oppervlakte van 60 m2 en het hotel beschikt over twee subzalen van elk 22,5 m2. Het is mogelijk om zalen aan elkaar te koppelen, waardoor er een grotere ruimte ontstaat van maximaal 180 m2.

Meer betekenis

Meer betekenis geven aan een bijeenkomst is zo geregeld met een inspirerende workshop of een teambuildingsactiviteit. Van schapen drijven tot een yoga clinic, alle wensen zijn bespreekbaar.

Na een dag vergaderen kan er heerlijk gedineerd worden in het mooie restaurant, waar het gezelschap kan genieten van een heerlijk keuzemenu. Als afsluiter kan er een lekkere kop koffie of een drankje gedronken worden in de gezellige Brasserie, wat het doornemen van de dag tot een lust maakt.

Benieuwd naar de dinermogelijkheden voor een feest of evenement? Van themabuffet, barbecue tot aan een uitgeserveerd diner, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Fris en fruitig

Altijd al fris en fruitig willen ontwaken tussen de bomen? Het hotel beschikt over 70 comfortabele kamers, die van alle gemakken voorzien zijn. Hierdoor is de locatie uitermate geschikt voor zowel een meerdaags vergaderarrangement als een bruidsfeest. Tevens beschikt het hotel over een grote parkeerplaats waar de auto gratis geparkeerd kan worden. Laat je ontzorgen door het warme personeel. Zij regelen jouw bijeenkomst van top tot teen met net dat beetje extra.

 


Congreslocatie

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Congresregio Heuvelrug - Kontakt der KontinentenCentraal gelegen in Soesterberg en omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug vind je Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Een eigentijdse locatie met een rijke historie en alle ruimte voor congressen en evenementen.

Missiehuis

Het hotel beschikt over 130 hotelkamers, waarvan 59 eenpersoonskamers; ideaal voor gasten die alleen zijn of van hun privacy willen genieten. Een ruim, gratis parkeerterrein en een bushalte voor de deur zorgen voor een goede bereikbaarheid vanuit alle windstreken.

Het hotel bestaat uit twee gebouwen die ooit dienst deden als missiehuis (1926) en klooster (1939). Vandaag de dag vormen ze samen een conferentiehotel. Met de kloosterlijke en ongedwongen sfeer van vroeger, maar ook met alle gemakken en faciliteiten van nu. Met keuze uit 25 zalen is er altijd een ruimte die past.

Vergaderen in ‘Azië’, ‘Zuid-Amerika’, ‘Afrika’ of zelfs in een voormalige kapel? Bij Kontakt der Kontinenten heeft elke zaal altijd een bijzonder werelds tintje. Het geeft nét dat beetje extra inspiratie aan een bijeenkomst.

Bijzonder binnen en buiten

De 25 conferentiezalen bieden veelal een uitzicht op de groene omgeving. Twee zalen zijn erg bijzonder; de Steylzaal is een kapel met prachtig glas-in-lood en is zeer geschikt voor congressen. De Ceciliakapel lig in het voormalige Klooster Cenakel en is dankzij kenmerkende details zoals muurschilderingen en glas-in-lood een indrukwekkend decor voor zowel een congres als een feest. De Ceciliakapel kan daarnaast goed gecombineerd worden met een ontvangst of borrel in de naastgelegen Wintertuin, vanwaar je uitkijkt op de bostuin.

Bostuin

Diezelfde bostuin leent zich overigens uitstekend voor buitenactiviteiten zoals schapen drijven en boogschieten. Er zijn meerdere tuinen, wandelenpaden, een uitnodigend terras én een groot evenementenveld. Een buitenkeuken met bijhorende evenementententen biedt de mogelijkheid om buiten te barbecueën of borrelen.

Vanaf september 2020 opent een compleet vernieuwd restaurant zijn deuren binnen het hotel, en kunnen gasten daar genieten van een werelds culinaire totaalbeleving.

 


Congreslocatie

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Congresregio Heuvelrug - WoudschotenWie naar Woudschoten komt, komt om zich te ontwikkelen. Of om anderen te helpen bij hun ontwikkeling.

Dat gegeven is voor de mensen achter dit hotel en conferentiecentrum veel waard. Alles wat zij doen en aan faciliteiten bieden is erop gericht om die ontwikkeling mede tot stand te brengen. Daarom is Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist dé perfecte locatie voor jouw vergadering, training, congres of business event.

Eigen landgoed

Woudschoten is centraal gelegen op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare. Tussen al dit groen vind je een sfeervolle accommodatie voor groepen, een compleet product met diverse faciliteiten met daarbij een helder prijsbeleid.

Het hotel en conferentiecentrum is uitermate geschikt voor één- en meerdaagse bijeenkomsten als trainingslocatie, om te vergaderen, voor congressen maar ook als sfeervol hotel voor een weekendje weg. Naast het uitgebreide ontbijtbuffet, de sfeervolle lounge en de vele borrel- en dinermogelijkheden, zorgt de aanwezigheid van 140 comfortabele hotelkamers van een aangenaam meerdaagse verblijf

Hun natuur

Alle 30 zalen kijken uit op de bosrijke omgeving en beschikken over moderne geïntegreerde audiovisuele hulpmiddelen; beamer, scherm, geluidsinstallatie en diverse aansluitingen voor laptop, camera en microfoons. In het gehele gebouw heb je gratis toegang tot draadloos internet.

Het enige dat je hoeft te doen is concentreren op het doel van jullie verblijf. Het team van Woudschoten verzorgt de rest, want dat is hun natuur.

 


Congreslocatie

KNVB Campus

Congresregio Heuvelrug - KNVB CampusVergaderen is meer dan het boeken van een vergaderlocatie; meer dan een uurtje praten met elkaar. Op de KNVB Campus in Zeist zijn alle randvoorwaarden aanwezig om een (zakelijke) bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen.

De KNVB Campus is een bijzondere plek waar de heilige velden van het Nederlands Elftal zich bevinden. Om iedereen de gelegenheid willen geven om ook op deze inspirerende locatie te ‘trainen’ zijn er verschillende vergaderruimtes ingericht.

Ultieme Oranje-belevenis

De KNVB Campus is een inspirerende evenementenlocatie, gelegen in de bossen van Zeist en kijkt uit op de voetbalvelden van Oranje. Het één-tweetje dat de KNVB Campus kan bieden als evenementenlocatie is daardoor uniek. Groot, klein, eten, drinken, zakelijk en/of sportief alles is mogelijk.

Ook biedt de KNVB Campus diverse bedrijfsclinics. Een unieke mogelijkheid voor bedrijven om in een inspirerende topsportomgeving verschillende sportieve activiteiten te volgen. Ideaal in combinatie met een vergadering op de KNVB Campus.

Met de KNVB bedrijfsclinic boek je een originele activiteit waar je als echte Oranje International aan de slag gaat op een bijzonder alles-in-één sportlocatie met ruimte om te eten, te drinken, te trainen en zelfs te slapen.