Congresstad Zwolle wordt Congresbureau Regio Zwolle

Stichting Congresstad Zwolle breidt haar werkgebied uit naar de hele economische regio Zwolle. Daartoe heeft het bestuur van de stichting besloten. Ook congres- en vergaderbedrijven in de regio kunnen zich nu aansluiten bij deze marketing- en  promotie-organisatie voor het zakelijk toerisme. Met het oog op de uitbreiding wijzigt de naam van Congresstad Zwolle  naar Congresbureau Regio Zwolle.

Congresbureau Regio Zwolle bestaat in de huidige vorm drie jaar en telt ruim vijftig aangesloten partners.

In de afgelopen periode hebben de partners van Congresbureau Regio Zwolle in totaal voor 54 congressen en bijeenkomsten offertes uitgebracht. Op basis hiervan zijn 28 bijeenkomsten geboekt. Deze hebben inmiddels plaatsgevonden of zullen in de toekomst plaats vinden. Ze vertegenwoordigen een omzetwaarde van circa twee miljoen euro.

Congressen die door de inspanningen van Congresstad Zwolle tot stand zijn gekomen, zijn onder andere een 10-daags onderwijscongres, een universitair medisch congres en het VNG-congres in 2013.

De economische regio Zwolle bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Dronten, Hardenberg,  Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Noord Oost Polder, Ommen, Oldebroek, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland,  Zwartewaterland en Zwolle. Deze 16 gemeenten werken op economisch gebied samen om zo de kracht van de regio te vergroten. Als een van de aandachtsgebieden voor economische ontwikkeling hebben deze gemeenten het toerisme benoemd, waaronder ook het zakelijk toerisme valt, bestaande uit congressen, vergaderingen en zakelijke evenementen.