Conscious Hotels opent derde eco-design hotel in Amsterdam

Een oorspronkelijke bandenwisselstation aan de Amstelveenseweg n Amsterdam wordt de komende anderhalf jaar volledig omgebouwd tot een ecologisch design hotel, als derde hotel van Conscious Hotels. Het nieuwe hotel ligt op steenworp afstand van het tweede hotel, Conscious Hotel Vondelpark, en zal 110 kamers krijgen waarin gasten slapend de wereld een beetje beter zullen maken.
 Conscious Hotels is opgezet door Marco Lemmers en Sam Cohen, goede studievrienden die na de komst van hun dochters vinden dat onze planeet gered moet worden. Sinds de opening van het eerste hotel in 2009 gaat het hen voor de wind en tegenwoordig kunnen ze met trots zeggen “dat er hiermee dus drie bestaande gebouwen volledig omgebouwd zijn tot duurzame bolwerkjes. We kiezen bewust voor de renovatie van een bestaand pand, om een signaal af te geven dat niet alleen nieuwbouw super duurzaam kan zijn.” aldus Marco.
 
Het derde hotel komt in een gebouw dat als laatste functie die van een schietschool bekleedde. Het zal niet alleen een hotel worden, maar ook een restaurant en een koffie bar, dé plek om internationale gasten en lokale bewoners met elkaar te verbinden. Sam: “Dit zal je ook terug zien in het interieur, ontworpen door Wieneke van Gemeren. Hiermee zal zowel de buurt als de gast origineel worden betrokken bij het hotel.” Wieneke’s passie ligt in het ontwikkelen van duurzame en  ecologisch verantwoorde design oplossingen en voor dit nieuwe project komen haar roots in decor-ontwerp goed van pas.
 
Het pand zal de komende anderhalf jaar volledig gestript en opnieuw ingedeeld worden op de meest duurzame manier, met onder andere zonnepanelen, een warmte-koude opslag en plantenmuren. Dit alles met behoud van de oorspronkelijke gevel. Marco: “Voor ons is een groene buurt heel belangrijk, buurtbewoners kunnen dus zeker een groen uitzicht verwachten.”