Convention Bureau Brabant kiest nieuwe koers

Het Convention Bureau Brabant (CBB) heeft een nieuwe strategische koers bepaald, waarin zij een focus gaat aanbrengen in haar sales en marketing activiteiten naar de Brabantse topsectoren Agrifood en Hightech. Directeur Roland Koster vertrekt bij het congresbureau en gaat zich met ingang van 1 juli volledig richten op de activiteiten van zijn eigen bedrijf.
Het CBB wat is opgericht in 2011 door belanghebbenden uit Den Bosch, heeft de afgelopen jaren weliswaar vanuit een Brabantse visie, toch vooral gefungeerd als het congresbureau van Den Bosch. Met het aanhaken van Eindhoven als strategisch partner in 2014 is het bestuur van het CBB op zoek gegaan naar een koers vanuit een breder Brabants perspectief.

Vanaf 1 juli 2015 zal de focus van het CBB volledig komen te liggen op het creëren van internationale bekendheid en het naar Brabant halen van internationale meetings, incentives, congressen en events binnen de Brabantse topsectoren Agrifood en Hightech. Dit betekent dat het CBB zowel een marketing-communicatiefunctie alsmede een sales-promotiefunctie zal gaan vervullen.

Rein de Laat, voorzitter van het CBB-bestuur: “Wij hebben de afgelopen jaren gezien dat binnen het speelveld van internationaal destinatie management het extreem druk en overbevolkt is geworden, omdat er tegenwoordig wordt geacquireerd op niveau van zowel locatie, stad, regio en land. Wij zijn van mening dat in deze kakafonie van aanbod wij een scherpe en heldere propositie moeten bieden die past bij de internationale ambitie en credibility van ons achterland. Daarmee versterken wij direct de kracht van onze Brabantse Agrifood en Hightech sectoren”.

Het CBB heeft Helga Aerssens aangesteld als Manager Marketing, Communicatie & Relatie. Aerssens heeft ruime ervaring binnen de internationale MICE markt en is in het verleden onder andere werkzaam geweest voor Kempinski Hotels en diverse DMC”s. Op 1 juni is Marieke Hendriks gestart als Sales, Promotie & Acquisitie Manager.  Hendriks heeft jarenlange ervaring binnen de zakelijke eventbranche en internationale sales.