Convention Company kondigt faillissement aan

Directeur Steven Wickel heeft het faillissement van zijn bedrijf Convention Company aangekondigd. Het bureau in Laren, dat studiereizen organiseert naar internationale congressen, is in de problemen gekomen naar het intrekken van de kredietlijnen door de instellingen die het bedrijf financierden. Als aanleiding verwijst Wickel naar de matige cijfers uit 2012 en 2013.
Omdat al te veel geïnvesteerd is in toekomstige projecten en de reserves niet toereikend zijn, is de liquiditeitspositie van het bedrijf zo erg verslechterd dat hierdoor de directe financiële verplichtingen niet meer kunnen worden nagekomen, stelt Wickel. Hierdoor is een accuut betalingsprobleem ontstaan en is de bedrijfsvoering eigenlijk direct tot stilstand gekomen.

Pogingen om tot een oplossing te komen zijn mislukt, concludeert de directeur van Convention Company, die daarom op 4 maart het faillissement van zijn bedrijf heeft aangevraagd.

Volgens Skipr, een crossmediaal communicatieplatform voor beslissers in de zorg, hebben de liquiditeitsproblemen van Convention Company er toe geleid dat de circa 200 Nederlandse bezoekers die via deze reisorganisatie naar HIMSS in de Verenigde Staten waren gereisd, zelf hun eigen kredietreserve moesten aanspreken om de verblijfskosten te dekken.