Corendon Vitality Hotel Amsterdam opent deuren

De deuren van het 263 kamers tellende, viersterren Corendon Vitality Hotel Amsterdam zijn sinds 9 februari geopend voor het grote publiek. Bijzonder aan dit hotel is de 737 cockpitsuite, een kamer van 120 m2 die is voorzien van een cockpit van een Boeing 737, inclusief flightsimulator.
 Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam beschikt over 263 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf, zoals inloopdouche, minibar, een 42-inch Smart-tv’s en de gast heeft beschikking over snel internet.

Duurzaamheid

Het hotel, gelegen in het stadsdeel Nieuw West, is van origine een bijna vijftig jaar oud kantoorpand. Het pand is volledig gestript en uitgebreid met etages. Het hotel heeft warmtepompen en een warmtekracht koppeling. Een koude bron en een warmte bron zullen zorgen voor een bijna klimaatneutrale operatie met minimale CO2-uitstoot. Daarnaast is het interieur voorzien van milieuvriendelijke materialen en producten. Het tapijt is 100 procent gerecycled en het gehele hotel is voorzien van LED verlichting. De volledig recyclebare bedden zijn speciaal ontwikkeld voor Corendon Hotels & Resorts en het bedlinnen is gemaakt van 100 procent biologisch Fairtrade katoen.
 

AY Restaurant & Bar

In het AY Restaurant, genoemd naar de oprichters van Corendon; Atilay Uslu en Yildiray Karaer, krijgen de gasten mediterrane gerechten voorgeschoteld, gemaakt met producten uit de regio. Ook zijn de favoriete gerechten van Atilay en Yildiray op de kaart terug te vinden, net als de beroemde saus van Atilay uit de tijd dat hij een eigen shoarmazaak had.

De AY Bar is een combinatie van een moderne bar en een gezellige, sfeervolle pub. Bezoekers kunnen hier genieten van een vers gemaakte cocktail of onder het genot van een wijntje of een biertje ontspannen in het pub-gedeelte terwijl ze naar het nieuws of een sportwedstrijd kijken.
 

Vitality Spa

Het Corendon Vitality Hotel beschikt over een Spa & Wellness center van ruim 1000 m2 waar gasten volledig tot ontspanning kunnen komen. Liefhebbers kunnen zich eerst in het zweet werken in de fitnessruimte om vervolgens bij te komen in de Finse sauna, de hamam, het stoombad of het zwembad. Daarnaaast zijn er vijf behandelkamers waar diverse behandelingen mogelijk zijn en ook is er een barbershop.

De Vitality Spa beschikt over een indoor strand waar gasten het hele jaar door in een complete strandsetting kunnen genieten van ‘de zon’. In de Vitality Bar wordt voor de inwendige mens gezorgd met smoothies, sapjes en een grote verscheidenheid aan gezonde en overheerlijke salades en sandwiches.