De bekendste Noorse TV-chef Danièl Rougè Madsen

Culinaire verwennerijen in de Noorse ambassade

De sfeer zat er goed in. De Noorse ambassade had de bekende Noorse TV chef Danièl Rougè Madsen ingevlogen om Nederlandse PCO’s met culinaire verwennerijen te verleiden een congres in Noorwegen te boeken.
De feestelijke avond aan de statige residentie aan de Andries Bickerweg in Den Haag viel letterlijk in goede smaak bij de genodigden. Chef Danièl gaf een inkijkje in zijn kookkusten door een gedeelte van zijn bereiding live voor de zaal te doen.
“Ik ben opgegroeid in redelijke armoede. Heerlijk eten werd mijn passie en mijn redding en ik werd gelukkig in Noorwegen”, vertelt hij onderwijl. “Ik wil onze gasten een proeverij geven van het land van de middernachtzon, de diepe Fjorden en de majestueuze bergen. Het is fantastisch om te merken dat er steeds meer internationale belangstelling komt voor onze gastronomie. Elk element van de ingrediënten uit de natuur en rechtstreeks van Noorse boerderijen, moet perfect zijn, wat mij betreft. Het gaat er niet alleen om gasten goed eten te geven, ik wil hun emoties raken zodat ze zich het eten nog heel lang kunnen herinneren.”

Foto’s: Cynthia van Dijke