David Coppens benoemd tot executive vice president Global Operations BCD Travel

BCD Travel heeft de Belg David Coppens benoemd tot executive vice president Global Operations. In zijn nieuwe rol wordt Coppens verantwoordelijk voor de strategische inspanningen wereldwijd en de uitvoering van BCD Travel’s internationale visie op operations.

 David Coppens was eerder senior vice president Performance Solutions voor EMEA. In die rol verbeterde hij de interne operationele processen en de efficiëntie van de operationele programma’s voor klanten. Hij zorgde ook voor afstemming van de mondiale, regionale en lokale behoeften en leidde de T24 After-hours service in EMEA.
 
Daarvoor gaf David Coppens leiding aan het Global Business Solutions team van BCD. In die functie was hij de spil tussen sales en accountmanagers bij de ontwikkeling van commerciële en operationele strategieën voor klanten. Hij gaf vorm aan het programma voor grote internationale aanbestedingen en gaf advies voor strategieën en processen op gebied van klantbehoud.
 
Eerder in zijn carrière bij BCD leidde David Coppens multinational service solutions en werkte hij als sales engineer. In 2002 verliet hij American Airlines om bij BCD het eerste Europese Multinational Service Center voor zakenreizen op te zetten en te leiden.