De Hallen Studio”s nieuwe industriële locatie in Amsterdam

Na een ingrijpende renovatie van de voormalige tramremise heeft Amsterdam er weer een evenementenlocatie bij: De Hallen Studio”s. De authentieke industriële uitstraling is behouden, maar in de voormalige tramremise huizen nu drie moderne studio”s van 90, 300 en 500 vierkante meter.
 “In de maand augustus hebben we dag en nacht gewerkt om de de laatste plooien in de renovatie glad te strijken,” aldus Marc Nelissen, initiator van De Hallen Studio’s. “Aan onze eerste opdrachtgevers hadden we beloofd dat zij vanaf 1 september op ons konden rekenen. En dat is ons dan ook gelukt.”

Naast de drie studio”s zijn er meerdere breakout ruimtes, standaard productieruimtes, kleedkamers en een sfeervolle ontvangstruimte. De studio”s zelf hebben glazen dakpanelen voor daglicht, met een verduisteringssysteem om de lichtsterkte te reguleren. Een volledig ecologisch klimaatsysteem zorgt voor continue aanvoer van frisse lucht met de gewenste temperatuur. In alle ruimtes is er een compleet licht- en geluidssysteem en door de hele locatie is er een krachtig wifinetwerk.

De Hallen Studio”s hebben een parkeergarage met 185 plaatsen en aanvullende voorzieningen in het omringende complex, waaronder een hotel, restaurants, terrassen en een bioscoop met 9 zalen. Op 3 oktober vindt de officiële opening plaats.