Den Haag en Rotterdam winnen C&IT Award

Den Haag en Rotterdam zijn gekozen als Beste Bestemming op Korte Afstand door het tijdschrift Conference & Incentives Travel. De winnaars werden bepaald tijdens de award avond, die plaatsvond op zaterdag 24 september in het Hilton on Park Lane in Londen.
Deze prijs wordt uitgereikt aan bestemmingen die het beste aanbod, de beste infrastructuur en aantrekkingskracht hebben voor in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatoren van zakelijke en incentive evenementen.

Voor een publiek van 500 professionals uit de evenementenindustrie – een record aantal deelnemers – stalen Den Haag en Rotterdam de show, terwijl ze streden tegen andere Europese topbestemmingen zoals Barcelona, Berlijn, Bristol, Londen en Parijs.
 

The Hague Convention Bureau

“Dit is een heel belangrijk moment van erkenning voor ons,” zei Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau, de organisatie die belast is met de taak Den Haag te promoten als een bestemming voor zakelijke evenementen. “Uitstekende voorzieningen, een uitgebreide keuze aan culturele en sociale programma’s evenals een prachtig stadsgezicht – Den Haag heeft het allemaal, maar dat kan ook gezegd worden van vele andere steden in Europa. Wat ons onderscheidt is de nauwe samenwerking met de partners in de stad en de toonaangevende evenementenveiligheid. Dit maakt het organiseren van evenementen in Den Haag een efficiënt en goed ondersteund proces.”

“Onze stad heeft al een goede naam binnen de evenementenindustrie maar veel Engelse organisatoren zien ons ook steeds meer als een enigszins alternatieve bestemming die ontdekkingen en nieuwe ervaringen biedt. We kijken er naar uit hen in de nabije toekomst te mogen verwelkomen in Den Haag,” verklaarde Nienke van der Malen.
 

One Young World

Er werden nog meer prestigieuze nominaties toegekend tijdens de ceremonie, waarbij één van de meest prominente ging naar One Young World voor “Best Conference of the Year”. “Den Haag zal One Young World in 2018 opnieuw houden en we verwachten dat dit een spannende, vruchtbare en wellicht wederom prijswinnende samenwerking zal worden,” merkte Nienke van der Malen op.

Volgens Karsten Klein, de Haagse wethouder voor Economische Zaken, demonstreert deze prestatie dat de stad een eind onderweg is om het doel in 2018 een topbestemming voor zakelijke evenementen te worden, te realiseren: “Voor Den Haag zijn congressen een belangrijke impuls voor de economie. We zijn blij dat met deze prijs onze inspanningen worden beloond. Den Haag als stad aan zee is dé ideale congresstad om business met pleasure te combineren.”