Dennis Speet Amsterdam Convention Bureau

Dennis Speet nieuwe directeur Amsterdam Convention Bureau

Dennis Speet is op 15 april gestart als nieuwe Director Meetings & Conventions van het Amsterdam Convention Bureau. Hij werkte hiervoor vele jaren, onder meer als COO en CEO, bij de International Congress and Convention Association (ICCA).

Geerte Udo, directeur Amsterdam&partners: “Wij zijn heel blij dat Dennis deze rol gaat vervullen en onze organisatie komt versterken. Met zijn ruime internationale ervaring en netwerk gaat hij een belangrijke rol spelen om Amsterdam samen met het team en de partners als duurzame en innovatieve congresstad te profileren. De focus ligt daarbij op het aantrekken van congressen die meerwaarde hebben voor de stad, haar ondernemers, kennisinstellingen, bewoners en bedrijven.”

Meerjarenplan Amsterdam Congresstad

Dennis Speet volgt Claudia Wehmeijer die de afgelopen drie jaar een belangrijke rol heeft gespeeld bij het aantrekken en verbinden van congressen aan de metropool, de oprichting van het congresbureau en de totstandkoming van het onlangs goedgekeurde congresplan 2021-2024.

Hij gaat uitvoering geven aan het strategisch Meerjarenplan Amsterdam Congresstad 2021 – 2024. Deze strategie zorgt ervoor dat Amsterdam een belangrijke, duurzame en innovatieve congresstad in Europa wordt en blijft. Amsterdam richt zich vooral op congressen in de sectoren Life Sciences & Health (zoals het cardiologencongres in 2023), Tech, duurzaamheid, FinTech en de creatieve industrie.